הריון בגיל 43 ושרירן...

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הריון בגיל 43 ושרירן...
    שירה 3
    15/09/2009

אני נשואה +3 ילדים כשהגדול בגיל 17.5 והקטן בן 10. לפני כשבועיים נודע לי שאני בהריון ואני די מבולבלת מהעניין מכל מיני אספקטים, אך אתמול בבדיקה אצל הרופא, ניצפה דופק עוברי ובנוסף הבנתי שהמיומה שהיתה לי כבר בגודל 6 ס"מ . הבנתי שהמיקום שלה אחורי, אני חושבת בפונדוס. הרופא אמר לי שיתכנו בעיות בהריון בגלל המיומה כמו דימומים, כאבי בטן, לידה מוקדמת ואולי ניתוח קיסרי באם המיומה תגדל ותחסום את פתחהיציאה. הוא הגדיר זאת כהריון בסיכון גבוה בגלל המיומה וגם חושש מאישפוזים במהלך ההריון בעקבותיה. די נלחצתי מכל העניין כי יש לי כבר 3 ילדים שזקוקים לי ואני לא רוצה לקחת סיכונים לגביי. מה דעתך? הסיכונים אכן קיימים והם כמו שתוארו לי? מה ההמלצות בנושא? מה עלי לעשות? אם אני אחליט להפסיק את ההריון אז אני צריכה לעשות זאת בהקדם כי אני כבר בשבוע 7. מה ההמלצות גם כלפי גילי? מקווה לתשובות. בתודה מראש, המבולבלת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון בגיל 43 ושרירן...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה בהריון

פרופ' יונה תדיר
    17/09/2009

אכן, מיומה בהריון מהווה גורם בעל סיכון, אולם אם את מעוניינת בהריון זה נראה לי כי הסיכונים הנוספים לסיכוני הגיל אינם מצקידים הפסקת ההריון. עליך לבצע את המקובל בגיל זה כולל אולטרה-סאונד "טוב אשר יגדיר מיקום מדוייק ברחם. אם אכן מדובר בגודל הבמיקום בפונדוס (גג הרחם) אזי הסיכוי לבעיות בלידה עקב הפרעה בירידת ראש התינוק/ת אינם גדולים. יש אמנם צדק בדברי הרופא לגבי כאבים וכיוב' אבל אלה כאמור אינם מהווים הצדקה להפסקת ההריון.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו