טיפול במיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומה
    יעל
    21/09/2009

שלום רב.
    אני בת 45 .לפני כשנתיים לאחר איבחון מיומה, המליץ רופא הנשים על שימוש בהתקן מירנה, לשם הקטנת הדימום ומניעת צמיחת המיומה.
    הדימומים אכן התמעטו, אולם המיומה המשיכה לגדול, ובבדיקה היום:TVS רחם בגודל46*54 בקיר אחורי של הרחם ממצא שרירני 54*76 ממ.הרופא המליץ לי על כריתת רחם.
    אבקש את חוות דעתך. לגבי ההמלצה לכריתת הרחם
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה ומירנה

פרופ' יונה תדיר
    22/09/2009

מירנה היא התקן תוך רחמי מצויין ומתאים לטיפול בדימומי רחם אך בד"כ לא על רקע של מיומות ברחם. צריך להבין שהגורם להתפתחות מיומות זה (בין היתר) חשיפה להורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסקרון). אחד הטיפולים היעילים למיומה זה תרופות נוגדות פרוגסטרון. מירנה משחררת פרוגסטרון ולכן לא הייתי ממליץ מירנה למטרה זו. מה כן? זה תלוי במספר גורמים אשר עליהם חסרים פרטים.
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה

יעל
    22/09/2009

שלום פרופ' תדיר.
    מודה מאוד לתשובתך, האם רצוי לשקול הוצאת המירנה, מאחר שייתכן שהיא משפיעה על הגידול במיומה?

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיומה - מירנה

פרופ' יונה תדיר
    24/09/2009

לא נכון לתת המלצות אישיות בנוסח "עשי או אל תעשי" בדרך האינטרנט. מאידך, כפי שציינתי, דימומים על רקע של מיומה (שרירין) לא יגיבו בד"כ לטיפול ע"י התקן זה המשחרר הומונים ולכן ספק אם יש הצדקה למיקומו ברחם במצבך.
    גמר חתימה טובה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ומירנה

יעל
    24/09/2009

תודה רבה.
    תשובתך עזרה לי מאוד.
    גמר חתימה טובה.

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו