מיומה ברחם לאחר הריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ברחם לאחר הריון
    מירי
    12/10/2009

שלום
    אני בת 32 ילדתי לפני שנה, בהריון היתה לי מיומה די גדולה של 8 ס"מ. ללא כאבים ללא דימומים רק באולטרסאונד רואים שהיא קיימת. אחרי הלידה המיומה קטנה לגודל של 6/4 ס"מ וישנה עוד אחת בגודל 2 ס"מ. יש לי בטן בולטת כנראה בעקבות זה. גם היום אין לי שום סימפטומים של כאב או דימום אך אני רוצה להסיר אותם,שאלתי היא כזאת: האם היום זה בטוח לעשות הסרת שרירנים מבלי לפגוע ברחם? האם זה יכול לעכב הריון בעקבות הסרת המיומה? והאם היא תצמח שוב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם לאחר הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה לאחר הריון

פרופ' יונה תדיר
    13/10/2009

מירי,
    שאלותיך מצוינות, אולם לצערי לא ניתן להשיב עליהן מאחר ואין פרטים על מיקומן המדויק בשכבות הרחם. יש כיום גישות שונות, ניתוחיות, זעיר פולשניות,ואחרות, לטיפול שמרני ו/או והסרה של המיומות (השרירנים) . אולם לשם כך יש לדעת מה מיקומן המדוייק יחסית לשכבות דופן הרחם. מידע זה היה בו כדי לסייע במתן תשובת מדוייקת יותר. ולשאלתך הכללית על סיכוי להופעה מחודשת של המיומות, אכן, קיימת אפשרות כזו, ולשם כך כדאי לדעת אם יש מיומות קטנות נוספות, אף כי אין בכך כדי למנוע הישנות התופעה בטווח הארוך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו