מיומה בחצוצרה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה בחצוצרה
    אורה
    16/10/2009

שלום.
    אני בחורהבת 28. נתגלתה אצלי ברחם מיומה בדול 1X1 ס"מ.
    הבעיה העיקרית היא שהמיומה ממוקמת בדיוק ביציאה מהחצוצרה לרחם. צד ימין.
    הגניקולוג שלי אמר שאין לי מה לדאוג, מה שנשמע לי לא מרגיע במיוחד,
    ושברגע שאגיע לשלב בו ארצה להיכנס להריון, אבדק בנושא, ותיבדק אופציה של ניתוח.

אני די מבוהלת.

מה המשמעות של המיקום? האם יש הפחתה של 50% ביכולת הכניסה שלי להריון?
    האם במידה ואצטרך ניתוח יהיה זה ניתוח הכולל חיתוך של הבטן בגלל שהמיקום עמוק?
    האם יש עוד שאלות חשובות שלא שאלתי מפאת חוסר ידע ותוכל להתייחס אליהן בבקשה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה בחצוצרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך למיומה בחצוצרה

אורה
    16/10/2009

יש לציין כי אני לוקחת גלולות, יש מדי פעם כאבים וגם דימום קל באמצע החודש על אף הגלולות.
    אם תוכל בבקשה להתייחס להשלכה של הפסקת נטילת גלולות, כמו גם הדימומים הקלים, אני אודה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה באיזור החצוצרה

פרופ' יונה תדיר
    16/10/2009

שאלותיך טובות ומתארות מצב ייחודי אשר ספק אם ניתן להתייחס אליו בצורה רצינית בדרך זו. אנסה אם כך לענות בקווים כלליים אשר אינם בהכרח רלוונטיים למצבך. מיומה בגודל 1 ס"מ היא קטנה, אולם לאור גילך הצעיר סביר להניח שהיא תגדל עם הזמן. קצב הגידול אינו ניתן לחיזוי. הגדרת המיקום "בחצוצרה" (כדבריך) אין בה די ויש צורך להגדיר מיקום מדוייק יותר בשכבות הרחם ומעקב מקצועי מסודר. יש גם הצדקה לברר אם אין עוד מיומות קטנות ולצורך זה יש צורך לעשות שימוש במיכשור אולטרה-סאונד מתקדם וידיים מיומנות. כל יתר הדברים הקשורים בגלולות, הפסקתן, חלופות למניעת הריון וכיוב' ראויה לדיון מקצועי עם הרופא/ה המטפל/ת.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו