מיומות והתקן מירנה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומות והתקן מירנה
    איריס
    31/10/2009

אני בת 45 ויש לי שתי מיומות שגרמו לי לזמן מחזור קצר שמיתוכו 14 יום דימום חזק.
    הרופא המליץ לי לשים התקן מירנה על מנת להקטין את המיומות.
    עברו חודשיים מאז ההתקן ואני כול הזמן מדממת, כאשר בשבוע האחרון יש לי גם התכווצויות ברחם.
    ההתכווצויות לא חזקות.
    1. האם המירנה אכן מקטינה את המיומות?
    2. האם יתכן דימום במשך כול כך הרבה זמן?
    3. אם המצב נורמלי, איזה מנגנון יגרום ומתי להפסקת הדימום?
    4. האם הכאבים שאני חשה הם חלק מהתגובה של הגוף למירנה או שמה מתפתחת דלקת?
    אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומות והתקן מירנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן תוך רחמי מסוג מירנה ומיומות

פרופ' יונה תדיר
    31/10/2009

שאלתך טובה וחשובה. הסיבות להווצרות מיומות (שרירני רחם) אינה ידועה. מה שכן ידוע זה שיש נטיה גנטית ורגישות של מיומות להורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון. מירנה היא/הוא התקן תוך רחמי המשחרר הורמון פרוגסטרון ומיועד במקורו לנשים הסובלות מדימומים על רקע של חוסר איזון הומונלי (כגון העדר ביוץ) ואשר מתן פרוגסטרון בדרך זו מאזן את חוסר שווי המשקל ומסייע להפחתת הדימום.
    הדעות באשר להשפעת מירנה על מיומות חלוקות ולמיטב דעתי ונסיוני מירנה אינה מקטינה שרירנים. שהרי המיומה גדלה בעקבות פוגסטרון אז מדוע להוסיף עוד מהורמון זה? כמוכן ידוע שאחד הטיפולים התרופתיים היעילים ביותר להקטנת מיומות הוא הורמון הנוגד פרוגסטרון (כגון מפיג'ין - מיפפריסטון). אם כך, כיצד ניתן להסביר שגם הורמון הנוגד פרוגסטרון וגם הפרוגסטרון עצמו יקטינו נפח מיומה? בשורה התחתונה (אם לא התבלבלת מההסבר עד כה) אני לא ממליץ על מירנה למיומות. אם טיפול תרופתי אזי טיפול הנוגד פרוגסטרון ולא פרוגסטרון (בצורה של מירנה או בכל צורה אחרת.
    פרופ' יונה ת'דיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו