שרירן -רדיולוג

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן -רדיולוג
    נעמה
    01/11/2009

צפיתי בהופעתך בטלויזיה -דיברת על הסרת שרירן באמצעות רדיולוג.
    האם תוכל לפרט יותר על פעולתו.
    האם הפעולה מבוצעת בהרדמה?
    שאלתי במכבי -הם לא ידעו למה אני מתכוונת -והפנו אותי למכון אולטסאונד שם יש רדיולוג-האם זה מבוצע במכון אולטסאונד?
    אנא כוון אותי....מי יכול לבצע פעולה זו.
    תודה
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן -רדיולוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במיומה ע"י צינתור כלי דם

פרופ' יונה תדיר
    01/11/2009

אחת השיטות אשר הוכנסה לשימוש שגרתי לפני כ 15שנה בארה"ב, ובשנים האחרונות גם בישראל, מתבססת על העקרון של חסימה בררנית (סלקטיבית) של עורק הרחם בדרך של צינתור מונחה שיקוף. פעולה זו נעשית בחדר צינתורים ע"י רופא המומחה ברדיולוגיה ובשילוב עם רופא/ת נשים המכיר/ה את התחום. הקטנה משמעותית של נפח השרירן גוררת בעקבותיה שיפור בתסמינים (סימפטומים) להם גורם השרירן. כאמור, פעולה זו מתבצעת בהנחיה מתמדת של שיקוף ודומה במידת מה לצינתור כלי הדם של הלב. אולם בשונה מצינתור לב אשר בו מוכנס בלון או תומכן (סטנט) לפתיחת עורק חסום הרי שכאן נעשית פעולה הפוכה ע"י הזרקת חלקיקים זעירים אשר פותחו במיוחד למטרה זו, ואשר חוסמים את אספקת הדם לשרירן/ים ובכך גורמים להקטנה משמעותית ולשיפור בתסמינים. שיטה זו מיועדת לנשים המבקשות לשמר את הרחם.
    פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו