חוסר ברזל/ אנמיה כתוצאה משרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• חוסר ברזל/ אנמיה כתוצאה משרירן
    איילת34
    07/01/2010

שלום,

כתוצאה מקיום שרירן גדול אני סובלת מאנמיה והמוגלובין נמוך (בערך 9-10 תלוי בתקופות הבדיקה ).
    לאחרונה התחלתי לקחת ברזל.
    1. האם ישנו ברזל שנספג טוב יותר ? נוזלי? כדורים? מינון?
    שמתי לב כי הדופק שלי מהיר - במנוחה עומד על כ-90 . הבנתי שזה כתוצאה מהערכים הנמוכים.
    2.האם הדבר מסוכן? האם אין סכנה בפעילות גופנית עם דופק כזה?
    האם במידה ואטפל בשרירן באמצעות ניתוח האנמיה תעלם והדופק יחזור להיות נורמאלי? ( בזמנו זכור לי כ- 65 פעימות בדקה )

אודה לתשובותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה כתוצאה משרירן

פרופ' יונה תדיר
    07/01/2010

אפרת, שאלתך על הטיפול הטוב ביותר כנגד אנמיה שמקורה בשרירן דומה לשאלה... מה הדרך הטובה ביותר למלא כיור במים כאשר פקק פתח הניקוז אינו קיים? ניתן לתת לכך שתי תשובות: א. להגביר את קצב זרימת המים בברז, והשניה, לסגור את פתח הניקוז.
    חיפוש תכשיר הברזל הטוב ביותר דומה לפתרון הגברת קצב זרימת המים. אני מעדיף את הפתרון השני, ולא רק בגלל בעיות המים של מדינת ישראל. שרירן (בין אם גדול או קטן) אשר גורם לאנמיה קלה יגרום עם הזמן לאנמיה קשה. ולכן, הפתרון צריך להיות לטפל ששרירן, לא בהכרח ניתוח, כי יש כיום פתרונות רבים, ואיני יודע דבר וחצי דבר על השרירן של, על גילך, על קצב גידולו או מיקומו, או על תכניות הילודה שלך. כל אלה עשויים להגדיר את הפתרונות המתאימים ביותר. בכל מקרה לא בחירת סוג תכשירי הברזל.
    בברכת וסוף שבוע נעים,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו