מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ברזל/ אנמיה כתוצאה משרירןאיילת3407/01/2010
שלום,
כתוצאה מקיום שרירן גדול אני סובלת מאנמיה והמוגלובין נמוך (בערך 9-10 תלוי בתקופות הבדיקה ).
לאחרונה התחלתי לקחת ברזל.
1. האם ישנו ברזל שנספג טוב יותר ? נוזלי? כדורים? מינון?
שמתי לב כי הדופק שלי מהיר - במנוחה עומד על כ-90 . הבנתי שזה כתוצאה מהערכים הנמוכים.
2.האם הדבר מסוכן? האם אין סכנה בפעילות גופנית עם דופק כזה?
האם במידה ואטפל בשרירן באמצעות ניתוח האנמיה תעלם והדופק יחזור להיות נורמאלי? ( בזמנו זכור לי כ- 65 פעימות בדקה )
אודה לתשובותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנמיה כתוצאה משרירן
פרופ' יונה תדיר07/01/2010אפרת, שאלתך על הטיפול הטוב ביותר כנגד אנמיה שמקורה בשרירן דומה לשאלה... מה הדרך הטובה ביותר למלא כיור במים כאשר פקק פתח הניקוז אינו קיים? ניתן לתת לכך שתי תשובות: א. להגביר את קצב זרימת המים בברז, והשניה, לסגור את פתח הניקוז.
חיפוש תכשיר הברזל הטוב ביותר דומה לפתרון הגברת קצב זרימת המים. אני מעדיף את הפתרון השני, ולא רק בגלל בעיות המים של מדינת ישראל. שרירן (בין אם גדול או קטן) אשר גורם לאנמיה קלה יגרום עם הזמן לאנמיה קשה. ולכן, הפתרון צריך להיות לטפל ששרירן, לא בהכרח ניתוח, כי יש כיום פתרונות רבים, ואיני יודע דבר וחצי דבר על השרירן של, על גילך, על קצב גידולו או מיקומו, או על תכניות הילודה שלך. כל אלה עשויים להגדיר את הפתרונות המתאימים ביותר. בכל מקרה לא בחירת סוג תכשירי הברזל.
בברכת וסוף שבוע נעים,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?