שרירן צמוד שחלה בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן צמוד שחלה בהריון
    יעל
    24/01/2010

שלום,
    אני בשבוע 23 עם שרירן בגודל 11.45*10 ס"מ המופנה לחלל הבטן ולוחץ על הרירית.
    בסקירה השנייה שנערכה השבוע אמר לי הרופא שהשרירן חדר לרחם והוא יושב גם על השלייה (קדמית). להלן 3 שאלות:
    1. האם העובדה שהוא צמוד לשלייה מסכנת את העובר/אותי?
    2. מאחר והשרירן גדל במהלך ההריון (ונדמה לי ששיא הגדילה שלו היה בזמן ההנקה בהריון הקודם) , איך הרחם יתכווץ אם יושב עליו כזה גידול גדול?
    3. מה הסיכויים ללידה נוספת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן צמוד שחלה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בהריון, צמוד שחלה או לא צמוד.

פרופ' יונה תדיר
    25/01/2010

הגדרות המיקום שלך (אשר וודאי נשאבו מדו"ח כלשהוא) אינן מסייעות בהבנת המיקום או התייחסות לשאלותיך. שרירן גדל בהריון מהר יותר מאשר ללא הריון (בנוכחות אוירה רווית אספקת דם והורמונים) ולכן יש לעיתים כאבים או סימנים אחרים המאיימים על מהלך ההריון. מרבית ההריונות מסתיימים בצורה טובה אך מצדיקים מעקב מתאים על מנת להבחין בין סימפטומים של השרירן או של ההריון ללא קשר לשרירן. קירבת השרירן (המיומה) לשיליה ומיקומה בתעלת הלידה חייבת להילקח בחשבון בתכנון הלידה. שרירן אינו פוגע בתקינות העובר עצמו ואינו מסכן את האם בד"כ כל עוד מידותיו סבירות והערכות ללידה מבוקרת.
    אין זה סביר שהשרירן הגיע לשיא גדילתו במהלך ההנקה (כדבריך). נהפוך הוא. בשלב זה סביר להניח שקטן וספק אם דבריך אלה מתבססים על מעקב קפדני.
    אשר לסיכוייך ללדת בעתיד: שאלה זו ראוי שתידון עם הרופא/ה לאחר הלידה. שיהיה בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו