מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן צמוד שחלה בהריוןיעל24/01/2010
שלום,
אני בשבוע 23 עם שרירן בגודל 11.45*10 ס"מ המופנה לחלל הבטן ולוחץ על הרירית.
בסקירה השנייה שנערכה השבוע אמר לי הרופא שהשרירן חדר לרחם והוא יושב גם על השלייה (קדמית). להלן 3 שאלות:
1. האם העובדה שהוא צמוד לשלייה מסכנת את העובר/אותי?
2. מאחר והשרירן גדל במהלך ההריון (ונדמה לי ששיא הגדילה שלו היה בזמן ההנקה בהריון הקודם) , איך הרחם יתכווץ אם יושב עליו כזה גידול גדול?
3. מה הסיכויים ללידה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בהריון, צמוד שחלה או לא צמוד.
פרופ' יונה תדיר25/01/2010הגדרות המיקום שלך (אשר וודאי נשאבו מדו"ח כלשהוא) אינן מסייעות בהבנת המיקום או התייחסות לשאלותיך. שרירן גדל בהריון מהר יותר מאשר ללא הריון (בנוכחות אוירה רווית אספקת דם והורמונים) ולכן יש לעיתים כאבים או סימנים אחרים המאיימים על מהלך ההריון. מרבית ההריונות מסתיימים בצורה טובה אך מצדיקים מעקב מתאים על מנת להבחין בין סימפטומים של השרירן או של ההריון ללא קשר לשרירן. קירבת השרירן (המיומה) לשיליה ומיקומה בתעלת הלידה חייבת להילקח בחשבון בתכנון הלידה. שרירן אינו פוגע בתקינות העובר עצמו ואינו מסכן את האם בד"כ כל עוד מידותיו סבירות והערכות ללידה מבוקרת.
אין זה סביר שהשרירן הגיע לשיא גדילתו במהלך ההנקה (כדבריך). נהפוך הוא. בשלב זה סביר להניח שקטן וספק אם דבריך אלה מתבססים על מעקב קפדני.
אשר לסיכוייך ללדת בעתיד: שאלה זו ראוי שתידון עם הרופא/ה לאחר הלידה. שיהיה בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?