גילוי שרירן תוך כדי טיפולי פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום
 
  • גילוי שרירן תוך כדי טיפולי פוריות
    שרון
    28/01/2010

    שלום רב,
    אני באמצע טיפולי פוריות, תוך כדי הטיפול (שלא הצליח) התגלה שרירן בגודל 4 ס"מ, יתכן ומפאת מיקומו שתי ההחזרות שעברתי לא צלחו. הרופאה המליצה על בדיקת היסטרוסקופיה ובמידת הצורך בניתוח להסרתו. אני מאוד חוששת מניתוח, האם יש דרך אחרת להסיר את השרירן?
    האם למרות השרירן כדאי לבצע עוד החזרה, השאלה היא האם כדאי בכלל לחשוב על הריון כשיש שרירן ברחם, או שקודם עדיף להיפטר ממנו כי יש סבירות גבוהה לסיבוכים במהלך ההריון?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שרירן במהלך טיפולי פוריות

    פרופ' יונה תדיר
    28/01/2010

    בשאלתך אין אף לא קצה חוט על מנת לתת תשובה אשר עשויה לסייע בהבנת המצב או בהחלטה מה (ואם?) צריך לעשות דבר מה. שאלות כגון: מה גילך? ועברך הרפואי? ואופי המחזור (כל ...ימים, משך, כמות)? ומיקום השרירן יחסית לשכבות דופן הרחם? ועוד שאלות אשר עשויות כאמור להוביל להחלטה. איל מה לחשוש, מאחר והיסטרוסקופיה (אם אכן נחוצה) עשויה לפתור את הבעיה. שאלות נוספות כגון הריון, וסיבוכים, וכיוב', הן פועל יוצא של מה יש, ומה עושים, או שאולי לא עושים?!
    בהצחה,
    פופ' יונה תדיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו