מיומות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומות
    שני
    03/02/2010

הי, יש לי מספר די גדול של מיומות כשאר 2 מתוכן הן בעייתיות ונמצאות ברירית של הרחם בגודל 2.5 סנטמיטר. כאשר רציתי להרות שאלתי מספר רופאים את הבעייתיות בעניין ורובם אמרו שקודם כדאי לנסות להרות ובמידה ותהיה בעייה אז לנתח. חלקם אמרו שבכלל לא כדאי לנתח לפני לידות כיוון שזה יכול לגרום לבעיות והידבקויות של הרחם. שמעתי לעצה ואכן נכנסתי די מהר להריון ובשבוע השישי להריוני החלו דימומים שנמשכו במשך כשבוע. בתחילת הדימומים הלכתי למיון ובפעם הראשונה נצפה דופק. נאמר לי לנוח. כעבור שבוע נפסקו הדימומים והלכתי להיבדק ופתאום לא ראו כלום ברחם.אפילו לא שק הריון. הרופא שלח אותי למיון בטוענה שיש סיכוי שהמימוה מסתירה את הדופק. הלכתי למיון והרגשתי קצת זלזול בבדיקה והרופאה לא ראתה גם כלום. אני לא יודעת להסביר את זה אבל יש לי תחושה שאני עדיין בהריון. האם יש זיכוי כזה? שהמיומה מסתירה את העובר?האם יש טעם ללכת שוב להיבדק? במידה ואכן נפל יכול להיות שלא רואים כבר כלום ברחם? אפילו לא הייתי צריכה לעשות גרידה. האם אתה ממליץ לעשות ניתוח להוריד את המימומות בהנחה כמובן שאני כבר לא בהריון?? האם זו יכולה להיות הסיבה להפלה? האם כדאי לעשות בדיקת דם לראות מה מצה הבתה? אשמח לתשובתותיך כיוון שאני כבר ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות

פרופ' יונה תדיר
    03/02/2010

בנסיבות אלה ניתן להבין את בילבולך, אך את מעלה כ 10 שאלות וספק אם ניתן להשיב עליהן בדרך זו של פורום באינטרנט, בהעדר מרבית הפרטים הרלוונטיים אשר אינם חבויים בין רצף הסיפור המעניין.
    פרוםפ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שני
    04/02/2010

אילו פרטים עוד להוסיף?
    השאלה שלי זה אם אתה ממליץ לנתח? או לנסות אחרי ההפלה שוב להיכנס להריון?
    אני לא יודעת מה הגורם להפלה אבל הבנתי שיש סיכוי שהמיומות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הפרטים הנדרשת ...

פרופ' יונה תדיר
    04/02/2010

כמות הפרטים הנדרשת אינה למענה אינטרנטי. את מעלה אוסף גדול של שאלות המחייבות ראיון אישי עם הרופא/ה המטפל/ת. התאמת אשה לנתוח, או לחלופה טיפולית אחרת, לא נעשית דרך פורום באינטרנט. פורום מסוג זה נועד להסבר שאלות כלליות ולא הגדרת אבחנה והחלטה טיפולית. הלא כן?
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת כללית

שני
    04/02/2010

עברתי הפלה בשבוע 7 להרוני. מתי אתה מציע לנסות שוב להיכנס להריון? האם זה אפשרי עכשיו ללא קבלת ווסת אחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן רגיל

פרופ' יונה תדיר
    06/02/2010

באופן רגיל מומלץ להמתין כחדשיים שלושה, אבל מפרטי השאלות הקודמות ספק אם המקרה שלך "רגיל".
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו