מדוע לא עונים לי מהתאריך 14.2??

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מדוע לא עונים לי מהתאריך 14.2??
    שרון
    03/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בת 39 וחצי ונמצאה לי מיומה...

פרופ' יונה תדיר
    03/03/2010

שלום,
    אני בת 39 וחצי ונמצאה לי מיומה 5-6 ס"מ בדופן הרחם צד שמאל מאחור חוץ מזה הכל תקין.
    ברצוני לברר מהם הסיכויים שלי להיכנס להריון? במידה וצריך טיפול למיומה מהו הטיפול המומלץ?
    האם טיפול אולטראסונד פוגע בפוריות? תודה.

,תשובה: המידע שאת מוסרת (בדופן השמאלי מאחור) אין בו די כדי לחוות דיעה. חשוב יותר ממיקום זה המיקום בשכבות הדופן יחסים לרירית הפנימית או החיצונית של הרחם. זה המיקום המגדיר אפשרות טיפולית. כללית, ללא התייחסות לפרט זה מדובר במיומה אשר אינה מאד גדולה וגם לא מאד קטנה. לפי מיקומה בגודל זה ניתן להתייחס אם יש הצדקה לטפל, ובמה? משאלתך חסרים גם פרטים על נסיונות קודמים להרות, הפלות, וכיוב' כמה חבל שהחיים לא כל כך פשוטים כגון: תענו לי, ואופס... יש הריון. אשר לטפול המומלץ, יש מגוון רחב של טיפולים, חלקם כירורגיים, חלקם שמרניים, תרופתיים ואחרים, וגם הם נקבעים לפי הנ"ל. לשאלתך על האולטרה-סאונד, גם זה תלוי במיקום המדוייק אותו מגדירים בבדיקת MRI מקדימה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו