מה המשמעות של רחם שרירני+מיומה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מה המשמעות של רחם שרירני+מיומה?
    עדי
    21/03/2010

שלום,
    אני בת 27 ולאחרונה נודע לי כי יש לי רחם שרירני. כמו כן נמצאה אצלי מיומה 23 ממ בין הרחם לשלפוחית

מה זה בעצם אומר..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין רחם שרירני למיומה

פרופ' יונה תדיר
    21/03/2010

... ובכן אין הבדל. רחם שרירני הוא רחם שיש בו שרירן אחד או יותר, ומיומה בלע"ז זה שרירן. MYO =שריר MAMA=אמא, ושריר הרחם פרושו "שריר האם", המקום בו מממשת האם את אמהותה. ושרירן מקורו ברחם. לא אחת שואלות נשים האם המיומה שלי קשורה לרחם? ובכן כל מיומה קשורה לרחם. לא תמיד באותו מקום, אך תמיד היא חלק מהרחם. ומיומה בין הרחם לשלפוחית משמעותו שהיא ממוקמת בחלק הקדמי של הרחם הנושק לשלפוחית השתן.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

עדי
    22/03/2010

תודה רבה על התגובה הזריזה, אם אוכל להמשיך ולשאול מה הן ההשלכות האפשריות
    של מצבי - במילותיו של הרופא "בבדיקה עק- רחם עם רירית סדירה מיומה 23 ממ בין הרחם לשלפוחית שחלות תקינות" ?
    האם זה דבר אשר עשוי להפחית את סיכויי להיכנס להריון באחד מן הימים..?

תודה מראש,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?

פרופ' יונה תדיר
    22/03/2010

ההשלכות של מיומה על פוריות תלויות במידה רבה במיקום המדויק בשכבות הרחם. האם פונה לכוון רירית הרחם או לכוון החיצוני? ומה הסימפטומים כגון דימומים? המיומה שאת מתארת קטנה יחסית, אך במקביל ידוע שמיומות בגיל צעיר כמו שלך נוטות לגדול מהר יותר יחסית לנשים מבוגרות (כגון גיל 35-45 +
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו