הופעת מיומות לאחר שימוש התקן מירנה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• הופעת מיומות לאחר שימוש התקן מירנה
    רוני
    26/04/2010

שלום רב
    אני בגיל המעבר ומכיוון שלא חשתי טוב עם גלולות הורמונים, יש לי חצי שנה התקן מירנה (פרוגסטרון) ואני שמה מדבקות אוורל להשלמת ההורמונים הנדרשים.

לפני כחצי שנה לפני ההתקן, הרחם שלי היה נקי ללא מיומות
    ובבדיקה לפני שבוע מסתבר שיש לי הופעת מיומות

האם יש קשר בין המירנה להופעת מיומות???

תודה

ר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב הורמונים וגרימת מיומה

פרופ' יונה תדיר
    26/04/2010

רוני, שאלתך מעניינת באופן יוצא מן הכלל. שילוב ההורמונים (אסטרוגן באוורל ופרוגסטרון במירנה) ידוע כתומך במיומות, בגדילה של מיומות, אך ספק אם בהווצרות מיומות. העובדה שזה התרחש בגיל המעבר מעניינת עוד יותר וחריגה מאד. מתעוררות מספר שאלות, כגון, מה מידת הוודאות שלא היתה לך מיומה בעבר? האם נבדקת? מה מיקום ומספר המיומות שיש לך עכשיו.
    לאור העניין הרב אשמח לבחון את הנושא יותר לעומק במסגרת הרפואה הציבורית. במידה ואת חברה בקופת חולים כללית תוכלי לפנות למרכז שרירני הרחם בבילינסון על מנת להשלים בירור והמלצות נוספות ללא כל עלות.
    פרופ' יונה תדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

רוני
    26/04/2010

ערב טוב פרופ' תדיר

נבדקתי כמה פעמים ע"י רופא נשים באולטרא סאונד וגינלי לפני כשמונה חודשים, לפני שנה,טרם הכנסת ההתקן. נאמר לי אז שהרחם נקי

למרבה האכזבה והתדהמה, חצי שנה אחרי ההתקן בבדיקה, התגלו המיומות.

אני שוקלת להוציא את ההתקן בקרוב

מה דעתך???

נ.ב. אני חברת קופ"ח מכבי

תודה על תשומת הלב

בברכה

רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות? האם להוציא את ההתקן?

פרופ' יונה תדיר
    26/04/2010

כאמור, המקרה מעניין אך לא מפתיע. אנא, בקשי מהקופה טופס 17 למרכז שרירני הרחם בבילינסון. הדבר בהחלט מוצדק וחשוב. אם תתעורר שאלה במזכירות הסניף אליו את שייכת מדוע? תוכלי לבקש שיצרו איתי קשר. הדבר בהחלט מוצדק.
    פרופ' יונהתדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי ליצור קשר

פרופ' יונה תדיר
    28/04/2010

בד"כ אין זה מקובל לתת מס' טלפון בדרך ציבורית זו, אולם לאור ייחוד בעייתך והעובדה שבכוונתי לסייע במציאת פתרון ללא כל מחויבות וא עלות כספית מצידך אני חורג מהמקובל ונותן לך מספר טלפון לתקשורת, 052-8026531 או מייל ytadir@orange,net,il
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו