פוליפ ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• פוליפ ברחם
    ליאת
    10/05/2010

שלום דר',
    בת 35 מנסה להכנס להריון ראשון. בערך חצי שנה . נמצא פוליפ ברחם בבדיקת אולטרסאונד.
    1. כיצד פוליפ /שרירן יכול להזיק?
    2. באילו מקרים כדאי להוציא פוליפ ובאילו לא?
    3. בבדיקת אולטרסאנד ראו ממצא שכנראה פוליפ, מה השלב הבא? טיפול? מעקב בלבד?
    4. מתי פוליפ יכול לגרם לדימום?
    6. האם פוליפ יכול להעלם פתאום? או שישאר ברחם אלא אם כן נוציאו? כי הגניקולוג אמר לי להגיע שוב למעקב שבוע אחרי כדי לראות אם עדיין שם..
    מודה מראש על תשובתך
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ ברחם

ד''ר חן גולדשמיט
    10/05/2010

ליאת שלום
    פוליפ או שרירן יכולים למנוע השרשה של עובר וכך למנוע הריון. פוליפים קטנים(פחות מ 1 ס"מ) שאינם גורמים לדמומים אצל אישה שלא מעוניינת בפוריות ניתנים למעקב למרות שישנם גינקולוגים שממליצים להוציא את כולם. אם באולטרהסאונד רואים פוליפ ברור ניתן לבצע מיד היסטרוסקופיה ניתוחית. במידה ויש ספק מומלץ לפני כן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לאמת את האבחנה. רק פוליפים קטנטנים יכולים להעלם ואז יש המלצה לחזור על אולטרהסאונד לאחר הוסת.
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ

ליאת
    10/05/2010

תודה על תשובתך המהירה והברורה.
    1. מדבריך אני מבינה שרצוי להוציא את הפוליפ אם אני מעוניינת להרות? וזה לא תלוי היכן הפוליפ ממוקם?
    2. האם היסטוקפיה ניתוחית זה משהו מסוכן שיכול להזיק?? האם זה יכול לפגום ברחם ובעקבות כך בפוריות?
    3. מי מוסמך לעשות ניתוח זה ? כל גניקולוג?
    4. האולטרסאונד היה חמישה ימים אחרי סוף המחזור.האםמיכך ניתן להסיק שהפוליפ לא יעלם?

תודה מראש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו