שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    adi
    18/05/2010

האם חייבים לעשות גרידה כאשר השרירן גורם לדימום?
    מה האפשרות שהבעיה תפתר ללא התערבות כירורגית?
    רירית רחם עבה מה זה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם

פרופ' יונה תדיר
    18/05/2010

ההגדרה שרירן ברחם היא כל כך כללית עד שלא ניתן להתייחס כלל להמלצות כלשהן, ולכן גם לא ניחתן לאמר אם התערבות כירורגית או פתרון אחר מתוך מגוון פתרונות שאינם כירורגיים: להלן דוגמא ל 5 שאלות (מתוך כ 15 שאלות נוספות) עליהן אין פרטים: גילך? מיקום השרירן? קצב גידולו? תכניות ילודה? עוצמת הדימום ורמת ההמוגלובין?
    ולשאלתך על גרידה: גרידה כלל וכלל אינה פתרון לשרירן רחם.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם

adi
    19/05/2010

תודה על התייחסותך
    אני בת 48 ומזה כשנתיים הפסקתי לקבל את הווסת.
    מזה כשבוע אני מדממת והרופא שלח אותי לבצע גרידה, בהבחנתו יש לי שרירן בגודל של 28 ממ ורירית רחם עבה.
    הנמוגלובין שלי 14.2.
    הדימום פוחת ואני מתלבטת אם אכן הפתרון לבעייתי היא גרידה.
    מכיוון שדחיתי את הגרידה, הרופא אמר לי לבצע כמו ביופסיה לרחם.קראתי בפורום ששרירן הוא לא גידול ממאיר, ולכן אני מנסה להבין למה הבהילות לגרידה.
    האם כשיש דימום כתוצאה מהשרירן, האם הוא חוזר?
    מה הפתרון האחר לגרידה הזו?
    מעבר לאי נוחות האם יש סכנה בריאותית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?

פרופ' יונה תדיר
    19/05/2010

יש לך קצת בילבול מושגים. גרידה וביופסיה זה אותו דבר. הגרידה נעשית בין היתר גם כדי לבדוק את סיבת הדימום, כלומר הגרידה היא מרירית הרחם, ובמידה מסוימת גם אם יש קשר בין הדימום לבין המיומה. בכל מקרה חומר המוצא מהרחם בגרידה נשלח למעבדה וזו הביופסיה.

אם את נמצאת בגיל המעבר או לא?מאחר וכשנתיים לא היה לך דימום, את זה ניתן לדעת גם מבדיקת דם למספר הורמונים העולים לקראת-ובגיל המעבר.
    אכן, ברוב הגדול של המקרים השרירן אינו ממאיר, אבל הגרידה לא נועדה לראות אם השרירן ממאיר או לא כי בכל מקרה הביופסיה היא מרירית הרחם ולא מהשרירן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו