פוליפ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• אני יכולה לבצע את ההזרעה שהפוליפ נמצא?

פרופ' יונה תדיר
    08/03/2011

בצעתי בדיקת זקיקים. בעוד יומיים כנראה עני עוברת הזרעה.
    אני יכולה לבצע את ההזרעה שהפוליפ נמצא?

תודה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ
    נטע
    27/05/2010

שלום,
    1. מדבריך אני מבינה שרצוי להוציא את הפוליפ אם אני מעוניינת להרות? וזה לא תלוי היכן הפוליפ ממוקם?
    2. האם היסטוקפיה ניתוחית זה משהו מסוכן שיכול להזיק?? האם זה יכול לפגום ברחם ובעקבות כך בפוריות?
    3. מי מוסמך לעשות ניתוח זה ? כל גניקולוג?
    4. האולטרסאונד היה חמישה ימים אחרי סוף המחזור.האםמיכך ניתן להסיק שהפוליפ לא יעלם?

תודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ

הוספת תגובה

• פוליפ וכיוב''

פרופ' יונה תדיר
    27/05/2010

ליאת, או רויטל, מי השואלת?
    יתכן מצב בו פוליפ יראה טוב יותר או פחות בימים שונים של המחזור. אין בכך כדי לאמר שהיה, או נעלם, אלא פשוט יותר, נראה או לא נראה. בדיקת האולטרהסאונד עלולה לסבול ממגבלה זו, ןלעיתים היא תלויה באיכות המכשיר בו נעשית הבדיקה, או אולי (חו"ח) במיומנות המבצע/ת.
    שאלתך על זמן המחזור מעידה על כי אינך מבינה את משמעות המושג: מחזור. כוונת לימי הווסת ולא "למחזור". מחזור הוא מה שמתרחש באברי המין (ובמערכות גוף אחרות אצל האשה) בין ווסת לווסת. ובימי הדימום הווסתי הרירית נושרת ולעיתים לא נראית ממצאים מסויימים בחלל או בדופן הרחם בימי הווסת.
    בצילום רחם טוב ניתן לעיתים לראות פוליפ, אבל צילום רחם מיועד בד"כ למטרות אחרות ולא בהכרח לאימות או שלילת פוליפ.
    היסקרוסקופיה אבחנתית (או טיפולית) אינה פוגעת ברחם או בפוריות. היא נועדה לשפר את הפוריות. זו פעולה פשוטה יחסית אם נעשית ע"י רופא/ה המיומנ/ת בפעולה זו. מיומנות אשר אינה בהכרח מצויה אצל כל רופאי/ות הנשים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ניתן להכנס כשי פוליפ

ליאת
    08/03/2011

שלום ד"ר/פרופ'

בת 40
    מתחילה בתהליך הריון
    בצעתי בדיקת אולטסאוד בעקבות בדיקת זקיקים, גילו שיש לי פוליפ עם מבנה אקוגני
    8*4.5 מ"מ היכול להתאים לפוליפ אנדומטראלי.

השאלה היא: האם אני יכולה להכנס להריון תקין כשיש פוליט ברחם.
    והאם אצטרך להסירו ואז להמשיך בתהליך?
    אשמח לתגובתך
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ניתן להכנס כשי פוליפ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/03/2011

הסרת פולים היא פעולה קצרה ופשוטה אשר אינה דוחה תהליכי הריון. בגיל 40 לא כדאי לחכות הרבה להיריון, אבל אין בהסרת פוליפ כדי לדחות ולא שווה לעשות " מדבר קטן דילמה גדולה".
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו