מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השרירן הראשון שלי... :(דנית27/05/2010
שלום ד"ר..
מהקריאה שלי בפורום שאלות ותשובות הבנתי שהדימומים שהיו לי בזמן שימוש במדבקה אוורה בחצי שנה האחרונה היא כנראה כתוצאה של הופעת השרירן.. עשיתי היום אולטרסאונד ומצאו לי אחד כזה. לפני חצי שנה באותה בדיקה לא מצאו כלום.
אני והד"ר שלי אתמול החלטנו שאפסיק עם המדבקות לאחר 5 שנות שימוש.
עוד אציין שלאמא שלי גם היה שרירן גדול שממש הרחיב לה את הרחם.
אני בת 26, רווקה, ללא תוכניות של ילדים בקרוב.ומפחדת שזה יגדל ויגרום לי לבעיות פוריות בעתיד במיוחד שאיני יודעת מתי אביא ילד ראשון לעולם.
אורך: 58 מ"מ
עובי: 46 מ"מ
רוחב: 55 מ"מ
מרקם: שרירני הערות: שרירן בקיר קידמי 16 מ"מ
עובי רירית: 5 מ"מ הערות: רירית סדירה
האם תוכל להביא לי פיתרונות למיזעור שרירנים...כמו שקראתי פעילות ספורטיבית..ירקות ירוקים..
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניעת גידול השרירן
פרופ' יונה תדיר27/05/2010דנית,
שאלותיך מצוינות. לעניין ההערה על תכניות ילודה בעתיד הרחוק, כמי שחי את מציאות הארץ הזו ונתקל מידי יום לפחות ב... 2-3 נשים בנות 40+ עם שרירנים ושאלות על ה... ההריון הראשון, אני ממש לא מופתע. כל שיאמר הוא רק ... מה קורה לכן כאן בארץ? באמריקה נשים דוחות את תכניות הילודה עקב קריירה, או מסיבות אחרות, ולמעשה מרביתן כלל אינן רוצות ילדים, ו/או ילד אחד במקרה "הנדיב". וכאשר מגיעים השרירנים לא קרה שום "אסון". ואילו בארץ, דוחים את תכניות הילודה אבל ... ממש לא מוכנים (ובצדק) לוותר על חווית ההורות. מוגש כפתיח וכ... "חומר למחשבה".
אף כי שאלותיך טובות קשה להתייחס באופן מדוייק לשאלתך מאחר ואין בה אף לא שמץ של מידע. המילים "מצאו לי אחד כזה" מתאימות לשיחות בין "החברות" ולא לייעוץ רפואי. מה? מי? איפה? עשויים לכוון טוב יותר, גם את הקשר לתכניות ילודה . ואשר למיזעור שרירנים. אכן, פעילות ספורטיבית ומניעת עודפי שומן חשובה, ו ... בעוד מספר ימים נפרסם מאמר מקיף במענה לשאלתך זו. מאמר המתמקד, בין היתר, בנושאי תזונה.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?