השרירן הראשון שלי... :(

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• השרירן הראשון שלי... :(
    דנית
    27/05/2010

שלום ד"ר..
    מהקריאה שלי בפורום שאלות ותשובות הבנתי שהדימומים שהיו לי בזמן שימוש במדבקה אוורה בחצי שנה האחרונה היא כנראה כתוצאה של הופעת השרירן.. עשיתי היום אולטרסאונד ומצאו לי אחד כזה. לפני חצי שנה באותה בדיקה לא מצאו כלום.
    אני והד"ר שלי אתמול החלטנו שאפסיק עם המדבקות לאחר 5 שנות שימוש.
    עוד אציין שלאמא שלי גם היה שרירן גדול שממש הרחיב לה את הרחם.
    אני בת 26, רווקה, ללא תוכניות של ילדים בקרוב.ומפחדת שזה יגדל ויגרום לי לבעיות פוריות בעתיד במיוחד שאיני יודעת מתי אביא ילד ראשון לעולם.
    אורך: 58 מ"מ
    עובי: 46 מ"מ
    רוחב: 55 מ"מ
    מרקם: שרירני הערות: שרירן בקיר קידמי 16 מ"מ
    עובי רירית: 5 מ"מ הערות: רירית סדירה

האם תוכל להביא לי פיתרונות למיזעור שרירנים...כמו שקראתי פעילות ספורטיבית..ירקות ירוקים..
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השרירן הראשון שלי... :(

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת גידול השרירן

פרופ' יונה תדיר
    27/05/2010

דנית,
    שאלותיך מצוינות. לעניין ההערה על תכניות ילודה בעתיד הרחוק, כמי שחי את מציאות הארץ הזו ונתקל מידי יום לפחות ב... 2-3 נשים בנות 40+ עם שרירנים ושאלות על ה... ההריון הראשון, אני ממש לא מופתע. כל שיאמר הוא רק ... מה קורה לכן כאן בארץ? באמריקה נשים דוחות את תכניות הילודה עקב קריירה, או מסיבות אחרות, ולמעשה מרביתן כלל אינן רוצות ילדים, ו/או ילד אחד במקרה "הנדיב". וכאשר מגיעים השרירנים לא קרה שום "אסון". ואילו בארץ, דוחים את תכניות הילודה אבל ... ממש לא מוכנים (ובצדק) לוותר על חווית ההורות. מוגש כפתיח וכ... "חומר למחשבה".
    אף כי שאלותיך טובות קשה להתייחס באופן מדוייק לשאלתך מאחר ואין בה אף לא שמץ של מידע. המילים "מצאו לי אחד כזה" מתאימות לשיחות בין "החברות" ולא לייעוץ רפואי. מה? מי? איפה? עשויים לכוון טוב יותר, גם את הקשר לתכניות ילודה . ואשר למיזעור שרירנים. אכן, פעילות ספורטיבית ומניעת עודפי שומן חשובה, ו ... בעוד מספר ימים נפרסם מאמר מקיף במענה לשאלתך זו. מאמר המתמקד, בין היתר, בנושאי תזונה.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו