שרירן אנטרמוראלי ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן אנטרמוראלי ברחם
    אתי
    13/06/2010

פרופ' שלום,
    בת 36 רווקה ללא ילדים המתכננת ילודה בקרוב(תרומת זרע בנובמבר 2010).
    תוצאות בבדיקת U.S שיגרתית מלפני שבוע :
    ברחם קיר אחורי שרירן אנטרמוראלי בקוטר 11 מ"מ.
    רחם קדמי בגודל 32*27*41 מ"מ. מעט נוזל בחלל הרחם.
    רירית רחם בעובי 4 מ"מ
    שחלה שמאלית 23*14 מ"מ.זקיקים קטנים
    שחלה ימנית 29*16 מ"מ.זקיקים קטנים.
    דוגלס-ללא נוזל חופשי.
    שאלותיי: האם מומלץ להסירו, מהי הדרך המומלצת במקרה שלי ,מהם הסיכונים והנזקים במקרה של הסרה ובמקרה שלא מסירים, מה קצב הגדילה אם בכלל, מהי תקופת ההחלמה והאם ניתן להכנס להריון לאחר ההסרה או לחילופין האם לא מפריע ו/או מזיק להריון במידה ולא מסירים....
    בנוסף, לפני ה-U.S (ינואר 2010 )עשיתי בדיקות דם מסיבות אחרות וערך ה-ESR היה
    29mm/hour ובבדיקה חוזרת (פברואר 2010) עלה ל-35(כשהערכים התקינים"בין 2 ל-25).ממידע באינטרנט הבנתי שעליית ערכי ESR קשורים בהמצאות גידולים ממאירים. האם יש קשר להמצאות השרירן או שאולי יש טעות באבחנה כך שיתכן שמדובר בכלל בשרירן סרטני(איך ניתן לוודא שלא מדובר בשרירן סרטני?)
    כל הנושא הזה של שרירנים מאוד חדש לי ואני מאוד לחוצה ואובדת עצות במיוחד עכשיו כשמתכננת להכנס להריון וחוששת שזה יעכב או ישבש לי התוכניות.
    מחכה לעצתך המהירה!!! תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן אנטרמוראלי ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לפרטי הפרטים

פרופ' יונה תדיר
    13/06/2010

כניסה לפרטי הפרטים של פרטי הפרטים של הגליון הרפואי (כפי שפרטת מאד יפה) אינה מתאימה לדיון ציבורי באינטרנט אלא למפגש עם הרופא/ה. כללית יאמר שמדובר בשרירן קטן אשר קרוב לודאי אין הצדקה לגעת בו וההחלטה אם? או לא? תלויה שסימפטומים (אם יש כאלה?) ומיקום יותר מדויק יחסית לרירית הרחם.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו