תזוזת מיומה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• תזוזת מיומה
    מלי
    08/07/2010

אני בת 29 בשבוע 15 להריון,ובאולטרהסאונד לפני כיומיים גילו שרירן בדופן קדמי 43 מ"מ.
    אני מרגישה את השרירן כ"גוש" בעיקר בלילה.בין אם אני שוכבת על הגב או על הצד-בד"כ הנטייה היא לצד שמאל. הלילה הרגשתי את אותו ה"גוש"אבל לחלוטין בצד השני(בצד ימין של הרחם). יש לציין כי ישנתי בדיוק באותן התנוחות. יש לציין כי כמה דקות אחרי שאני קמה מהמיטה ה"גוש" משתחרר,ונותרים "רק"הכאבים הפנימיים.
    השרירן יכול לזוז?למה דווקא בלילה ההרגשה מתעצמת?זה ממש מרגיש כמו אבן בינונית בתוך הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן נודד...

פרופ' יונה תדיר
    08/07/2010

שרירן בדרך כלל אינו "נודד" אלא רק גדל במהלך הריון יותר מאשר ללא הריון ומתקבלת תחושת שינוי מקום עקב גידול הרחם. מאידך, יש שרירני המחוברים לרחם על גבעול ובמקרה זה יש להם אפשרות לזוז באופן שאת מתארת. במילים אחרת מוצא השרירן מהרחם אינו מתשנה אך עקב הגבעול המחבר אותו חרם יש אפשרות לשרירן עצמו לזוז. עליך להיות בקשר במידה הצורך עם הרופא/ה המטפל/ת לאפשרות של תופעות לוואי עם התקדמות ההריון.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה,ועוד שאלה קטנה..

מלי
    08/07/2010

האם יש סיבה לכך שאני מרגישה את ה"גוש" בלילה?
    כאשר אני נחה בצהריים זה לא מורגש כלל אלא רק בלילה .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה

פרופ' יונה תדיר
    08/07/2010

אין סיבה מיוחדת. אולי רפיון שרירים רב יותר למנוחה ארוכה יותר. חסר חשיבות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו