שרירן אחורי וכניסה להריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן אחורי וכניסה להריון
    פרופ` יונה תדיר
    14/07/2010

בת 42 אמא לילדה 3 הריונות ספונטניים ומהירים נאמר לי שייש לי שרירן אחורי האם זה יקשה עליי להרות שוב חשוב לציין כי השרירן נתגלה כבר בהריון הראשון?השרירן בדופן האחורי3.5 ס"מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך השאלה

רונית
    14/07/2010

ההריונות הקודמים לא קשורים לשרירן הריון אחד הסתיים בהפלה טבעית הריון שני היתה לידה מוקדמת עקב רעלת הריון ולידת פג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן והריון

פרופ' יונה תדיר
    15/07/2010

כפי שידוע לך וודאי, בגיל 42 רמת הפוריות ירודה מאד גם ללא בעיית שרירני רחם (שיעור כניסה להריון נמוך ושיעור הפלות ו/או מומי עובד גבוה). העובדה שהשרירן בגודל 3.5 ס"מ עדיין אין די בה. חשוב לדעת מה מיקומו המדוייק (ריחוקו מרירית הרחם כדוגמא) והאם הוא גורם לבעיות כגוןדימומים, אנמיה. וכו'. כללית ייאמר ששרירן בגודל כזה אינו גדול מאד ולא בהכרח צריך להוות בעיה לכניסה להריון.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שרירן ברחם

רונית
    15/07/2010

בתי היא בת 9 חודשים בסך הכל ההריונות שלי היו מאוד מהירים האם ב9 חודשים יורדת מידת הפוריות כל כך מהר ? כך שקשה מאוד להיכנס להריון?ולהזכירך השרירן לא הפריע לי להיכנס בהריונות הקודמים האם אני צריכה כבר לפנות לרופא? אני רוצה לציין שמדי פעם יש לי כאבי בטן נסבלים האם זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת כושר הפוריות

פרופ' יונה תדיר
    15/07/2010

פוריות האשה נמצאת בידירה מתמדת מעבר לגיל 35 וזו מתעצמת מעל גיל 37 ומתעצמת מאד מעל גיל 40. מי יותר ומי פחות זה כמובן מאד שונה מאשה לאשה. אין בכך גם כדי לאמר שהריון טבעי אינו אפשרי בגילים אלה חו"ח, אבל יש בכך כדי לאמר שפריות הביציות והרחם יורדת ובכך נגרמת גם עליה מאד משמעותית של שיעור ההפלות הטבעיות ושיעור המומים המולדים. בד"כ נהגתי להמליץ לנשים להמנע מהיסטריה ולא ללכת לבדיקות וטיפולים מיותרים, אולם בגיל 43, אם ההריון לא מתרחש תוך פרק זמן קצר, יש הצדקה ללווי מקצועי ע"י מומחה/ית פוריות על מנת לבחון אם ניתן לזרז את התהליך.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן אחורי

ד''ר חן גולדשמיט
    17/07/2010

רונית שלום

אם מדובר בשרירן אחורי בקוטר 3.5 ס"מ ולא מעעות את החלל אין צורך בטיפול כלשהו ורוב הסכויים שלא יפריע לך להיכנס להריון

בהצלחה.

ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו