מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה - בקשה להסבר תוצאת בדיקהנילי18/07/2010
שלום,
אני בת 43, רווקה, ללא הריונות, ללא שימוש באמצעי מניעה ב-8 השנים האחרונות (בעבר - דיאנה 35).
בבדיקת אולטרסאונד נמצא:
רחם: אורך 46 מ"מ, רוחב: 35 מ"מ, המרקם שרירני - שרירן בקוטר 22*19 ממ אינטרמורלי קיר קדמי בולט לחלל. עובי רירית 8.6. ממצאים אלו חוזרים על עצמם בבדיקות בכ-5 השנים האחרונות.
מחזור סדיר, אך בשנתיים האחרונות יש חודשים שבהם (כך לפחות לתחושתי הסובייקטיבית) המחזור (הפרשת הדם) כבד יותר, וגם בימים שלפני המחזור אני סובלת ממיחושים גופניים (בעיקר תחושת גודש בבטן התחתונה, לפעמים מלווה בכאב).
שאלותיי:
1. מה פירוש הממצאים - מה "יש לי" בבטן? ולאיזה חלל השרירן בולט - חלל הרחם או חלל הבטן?
2. האם יש סיבה לדאגה?
3. עם העליה בגיל - בנתוני גודל השרירן ומיקומו - האם יש סיכוי לגדילה שלו או להופעת שרירנים נוספים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדרי קדימויות באיבחון ובטיפול
פרופ' יונה תדיר18/07/2010העובדה שדימומי הווסת שלך חזקים יותר ויותר מלמדת כי קרוב לוודאי השרירן, אשר אינו גדול, עלול להיות בין אחת הסיבות (אם הסיבה העקרית) לדימומים אלה. העובדה שהוא מתואר כבולט לחלל, הכוונה לחלל הרחם, כלומר אל רירת הרחם, הוא המקום בו משתרש העובר (בהריון).
משאלתך לא ברור מה כוונותיך בהקשר להריון? ולכך יש חשיבות רבה בהעדפות הטיפול!
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועכשיו הסבר להסבר
נילי18/07/2010תודה, פרופ', על תשובתך, אך בעקבותיה (ומקריאת תשובות נוספות בפורום זה) לא הבנתי כמה דברים קטנים:
1. אם אינני מתכננת כניסה להיריון - אין צורך לטפל במיומה, ואפשר "להתעלם" ממנה ?
2. אם אני חושבת על היריון - מהו "סדר קדימות הטיפול" שאליו התכוונת ?
האם מיומה כזו מהווה בעיה/ גורם סיכון להיריון ויש לטפל בה לפני כן?
3. למה בגלל שרירן קטן המחזור שלי חזק יותר, והאם מעבר לאי נוחות יש בכך סכנה?
אשמח אם תיתן לי תשובה מפורטת, שכן הרופא שלי לא נתן לי מידע ולא שאל על תוכניות עתידיות... הוא רק ביצע את בדיקת האולטרסאונד, ואמר לי לחזור לביקורת בעוד שנה...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה להבהרות
פרופ' יונה תדיר18/07/20101. הצורך לטפל או שלא לטפל במיומה אינו פועל יוצא (רק) של גודלה אלא יותר מכך בגלל התסמינים להם היא גורמת (דימומים, לחץ על אברים אחרים כגון שלפוחית השתן, ליקויי פוריות, וכיוב')
2. אם את חושבת על הריון אז כדאי שתתמקדי בכך בהקדם האפשרי מאחר ואת עלולה לאחר את הרכבת. בגילך מידת הפוריות יורדת לרמה כמעט אפסית. במקרה כזה צריך יהיה לבחון אם מיקומה של המיומה בעייתי בהקשר לפוריות. ולעסוק גם בכך כחלק מהראיה הכוללת של הטיפול בפוריות.
3. השפעת המיומה על הדימום אינה קשורה כלל וכלל לגודל המיומה אלא למיקומה. לא מדובר בסכנה אלא בפגיעה באיכות חיים, וכל מיני טיפולים (הורמונליים או אחרים) במרבית המקרים רק דוחים את הטיפול במיומה עצמה ומאפשרים לה בינתיים לגדול ולפגוע יותר ויותר בגוף הרחם.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?