גלולות או מירנה במיומה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גלולות או מירנה במיומה?
    רון
    29/07/2010

שלום, אני סובלת מדימומים כבדים במחזור בשל מיומה. איני מעוניינת בניתוח כריתת הרחם.
    אני מתלבטת - כדי להפחית/לעצור את הדימום מה עדיף: התקן מירנה או גלולות? הוצע לי לקחת את גלולת - מינס? מהם היתרונות והחסרונות של כל טיפול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות או מירנה במיומה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא זה ולא זה...

פרופ' יונה תדיר
    29/07/2010

קשה לתת תשובה לשאלתך בהעדר פרטים על גילך?תכניות הילודה? סימפטומים מהם את סובלת? קצב גידול המיומה? האם מיומה אחת? או יותר? ועוד שאלות רבות וחשובות על מנת להתאים טיפול אופטימלי. ספק גם אם פורוםציבורי הוא המקום להתאים לך טיפול ולתת מענהלכל הנ"ל. ניתן רק לאמר שמיומה גדלה בעקבות חשיפה להורמונים כמו אלה שיש במירנה (פרוגסטרון) ובגלולה למניעת הריון (אסטרוגן+פרוגסטרון). ניתן אמנם ע"י הורמונים אלה לשפר סימפטומים כגון דימומים, אך גם זה לפרק זמן מוגבל ולא כטיפול של ממש או ארוך טווחבמיומה/ות אלא טיפול מוגבל לסימפטומים. יש כיום חלופות טיפול מגוונות נוספות ולא רק, או בהכרח, כריתת רחם.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו