שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    נתי
    07/08/2010

שלום רב,
    אני בחורה בת 33, רווקה לפני לידות, לפני כמה ימים בבדיקה אצל גניקולוג הוא אמר לי שיש לי שרירן ברחם בגודל של 3X3, מכיוון שמעולם לא שמעתי את המושג הזה ולפני חצי שנה עברתי בדיקה אצל גניקולוג אחר שלא הזכיר את השרירן ברצוני לקבל מספר תשובות:
    1. האם ישנה אפשרות שהשרירן הופיע תוך חצי שנה?
    2. האם קיימת בעיה להיכנס להריון? או סיבוכים במהלך ההריון כתוצאה מהימצאות השרירן?
    3. האם ישנה אפשרות שהגלולות הם הגורם להופעת השרירן? לפני חצי שנה חזרתי להשתמש בגלולות שוב (הרמונט).
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלונת..

נתי
    07/08/2010

האם ייתכן ששרירן יעלם כלא היה לאחר מחזור או לידה? יש אופציה כזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם, וכיוב'

פרופ' יונה תדיר
    07/08/2010

לשאלותיך: לא ברור משאלתך אם בוצעה לך בדיקת אולטרהסאונד. אם לא, אין מה להתייחס כלל אלא לבצע בדיקה זו. אם כן... 1. בהחלט יתכן שהשרירן היה שם גם לפני כ 3 חדשים אולם היה קטן יותר באופן בו לא ניתן היה להדגימו עדיין. 2. במצבים מסויימים (מיקום וכיוב') עלול להיות קשר בין שרירן לפוריות הריון ולידה אולם במצבים רבים אחרים (במיוחד אם בגודל המתואר ובמיקום שאינו לכוון חלל רירית הרחם לא צריכה (עדיין, בגודל זה) להיות בעיה.
    3. הקשר בין גלולות לשרירן שנוי במחלוקת והמלצתי להמנע מהן, מאחר ושרירן/ים גדל/ים בעקבות אסטרוגן ופרוגסטרון, הם החמרים המצויים בגלולה למניעת הריון.
    4. שרירן לא יעלם בגיל זה. הוא ימשיך לגדול עד הגיעך לגיל המעבר (בממוצע גיל 53) ואז, בעקבות הפסקת הפרשת ההורמונים מהשחלות רק אז יקטן בהדרגה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו