מיומה ופוריות

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה ופוריות
    סופיה
    08/08/2010

בת 32, יש לי מיומה בגודל 6 על 7, לא נאמר לי לגבי המיקום שלה. אני נמצאת בטיפולי פוריות IVF (שתי חצוצרות חסומות), בינתיים מחזור אחד שנכשל וממתינה לתוצאות מחזור שני. עברתי היסטרו אבחנתית במסגרתה לא צוין שום ממצא בהתייחס למיומה (תעלה תקינה, חלל מוגדל, קירות חלקים, פתחי חצוצרות תקינים, רירית דקה סדירה).
    1. האם כדאי להסיר מיומה זו על מנת לשפר את סיכויי ההצלחה.של IVF?
    2. כמה זמן המתנה נדרש לאחר הסרת המיומה כדי להמשיך בניסיונות להרות?
    3. מה השיטה העדיפה להסרה (כדי למקסם סיכויי הריון אחר כך) - ניתוח, תרופתי או אולטראסאונד ממוקד?
    4. האם ניתן לשלב ניתוח להסרת מיומה עם הסרת ציסטה אנדומטרית וטיפול לפתיחת חצוצרות?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ופוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין פרטים

פרופ' יונה תדיר
    08/08/2010

שאלותיך מצויינות, אבל האם את מצפה שהמשיב ינחש מה מיקום השרירן? (המיומה). המיקום (בהנחה שמדובר ב 6X7 ס"מ ולא מ"מ (גם זה לא מצויין) הוא הפרט החשוב ביותר. העובדה שלא נראתה מיומה בהיסטרוסקופיה חשובה אך אין בה די כדי לאמר היכן ממוקמת. המיקום גם מגדיר את דרך הבחירה לכריתה (אם יש הצדקה לכריתה כלל, וכיוב'.
    במילים אחרות: אולטרהסאונד איכותי ומפורט תחילה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו