שרירן בקיר קדמי 42 מ"מ

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בקיר קדמי 42 מ"מ
    גילי
    09/08/2010

שלום,
    הייתי היום בבדיקת אולטרסאונד לאחר שרופאת הנשים שלחה אותי עקב הופעת של ווסת פעמיים בשבועיים לאחר הפסקה בגלולות (שלחה אותי גם לבדיקות דם). בבדיקה שמעתי לראשונה שיש לי שרירן בקיר קמי בגודל 42 מ"מ וכן שחלה ימנית עם מבנה ציסטי 18 מ"מ ושחלה שמאלית עם זקיקים קטנים. אני בת 37 ולא הייתי בהריון מעולם. התור שלי לרופאה הוא רק בעוד שבועיים ולחוץ לדעת מה אומר כל האמור לעיל. האם תהיה לי בעיה כלשהי בפוריות?
    תודה רבה ולילה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בקיר קדמי 42 מ"מ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן בקיר קדמי

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2010

WOW מה קורה לדור הזה במדינה הזו שמתחילים לחשוב על ילדים בגיל 40++ ??? שרירן בקיר קדצי זו הגדרה חשובה אך לא מספיק מדוייקת. חשוב לדעת אם זה פונה לכןן רירית הרחם (החלק הפנימי) או לכןן הדופן החיצוני של הרחם. יש לכך משמעות רבה בכל הקשור לפוריות. לעניין השחלות, והמבנה הציסטי המתואר, אין לכך כל חשיבות וזה נראה כהדגמה של שלחלות תקינות. מעבר לכך לא ניתן לאמר דבר נוסף בשלב זה ועל בסיס מידע זה, פרט לכך שהפוריות יורדת באופןם טבעי מעבר לגיל 37 גם בלי שרירנים ויש לקחת זאת בחשבון בתכניות הילודה שלך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, לשאלתך לאן זה פונה

לי
    09/08/2010

בטופס הבדיקה לא כתוב לאיזה כיוון, אבל כתוב שעובי רירית הרחם 5.8 מ"א "הערות: סדירה". לשאלתך השנייה - לא תמיד תוכניות הילודה מסתדרות עם המציאות (תרתי משמע). שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל, וחבל גם ...

פרופ' יונה תדיר
    09/08/2010

חבל שאין פירוט, כי זה הפרט חשוב. עובי רירית הרחם אינו רלוונטי כאן. וגם לא היותה סדירה.
    ולעניין הנוסף: חבל גם שלא מסתדר עם המציאות. נקווה שיסתדר בהמשך הדרך. את הערתי זו הערתי לא באופן אישי (שהרי מי נתן לי את הזכות??!!) אלא כהערה חברתית דמוגראפית מדהימה אותה אתאר בקצרה כאן:
    הדור הצעיר בישראל (30-40 זה צעיר?) אימץ הרגלים רבים מארה"ב. אימץ את הקרייריזם (נהדר) ואימץ את המותגים (ג"כ נהדר) ואימץ את שויון לשחרור האשה (בודאי נהדר - ולא בציניות אלא בכל הרצינות הראויה) ועוד כהנה וכהנה הרגלי התרבות המערבית. רק דבר אחד הוא לא אימץ. כרופא בעל נסיון רב גם בארה"ב, כאשר נתקלתי בארה"ב בנשים בסביבות גיל ה- 40 עם שרירנים ובעיית פוריות (ולא בהכרח תמיד יש קשר, אבל לעיתים יש קשר) ונהגתי לאמר... עלולה להיות בעית פוריות, פעמים רבות זכיתי לתשובה: Who cares. I don't want to have children anyway ?!?!

הדור הצעיר (זה צעיר?) בישראל אימץ דברים חיוביים רבים, אבל רק דבר אחד הוא לא אימץ (ובצדק!!! וטוב שכך!!!) את השאיפה להורות. וכך נוצרה בעיה חברתית של ממש. ואז יש גם אלף ואחת סיבות טובות מדוע זה לא מסתדר.
    ושוב... אין בדברי אלה כדי להתייחס אישית, וודאי לא אליך. אבל כתופעה חברתית היא מעניינת, ושיחות לא מעטות עם בנות הדור הזה מאוששות את הדברים. ואז, לעיתים, כאשר מתעוררים, מגלים ש... הרכבת יצאה מהתחנה (מקווה שלא אצלך, ושתדעי הורות שמחה במהרה).
    שיהיה רק טוב,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו