מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן במגמת גדילהנעמה24/08/2010
אני בת 43 ונמצאת במעקב גדילה לגבי שרירן .עד לפני שנה גודל השרירן היה יציב 57*57 מ"מ
.בבדיקה אחרונה שביצעתי: גודל השרירן 70*85 מ"מ .מיקום:תוך דופני ,קיר קידמי .גודל הרחם 95*85*90 .
הבנתי כי השרירן צמוד לשלפוחית השתן .
הסימפטומים הם:בטן תפוחה .לחץ על השלפוחית .דימום חזק במשך יומיים בחודש.מחזור סדיר.
מה אומרים הממצאים האלו? מה הדרכים האפשריות לטיפול ? ומה רמת הדחיפות לטיפול ?
קראתי על צינתור כלי הדם של השרירן ,האם זה מתאים למקרה שלי -מה אחוזי ההצלחה לצינתור זה ?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה גורם לבחור בטיפול זה או אחר?
פרופ' יונה תדיר24/08/2010ההחלטה על סוג הטיפול הינה פועל יוצא של מספר גורמים כגון מיקום השרירן/ים, קצב גדילתם, הסימפטומים מהם סובלת האשה, גילה, תכניות הילודה, וכיוב'. מתוך התאור שלך יש תאור חלקי של אותם גורמים אך גם אלה הקיימים חסרים מידע מספיק. לצד פתרונות כירורגיים יש כיום גם פתרונות שמרניים וצינתור כלי הדם הוא רק אחד מהם. יש גם פתרונות תרופתיים, חלקם נסיוניים אמנם, אך יתכן וגם הם עשויים להתאים. גם לכירורגיה יש מספר גישות, פחות או יותר פולשניות. ולשאלתך על צינתור כלי הדם, מדובר בטיפול טוב במצבים מתאימים.
פעולת הצינתור נעשית תחת הרדמה מותנית/אזורית (אפידורלית) על מנת למנוע כאב מקומי העלול להגרם עקב תהליך התכווצות השרירן. מקובל לאשפז כיממה לאחר הצינתור לצורך השגחה והמשך טיפול נוגד כאב. מחקרים מעידים על שביעות רצון רבה בקרב הרוב המכריע של המטופלות. במהלך העשור האחרון פורסמו השוואות של גישה זו לשיטות ניתוחיות ואחרות והתוצאות מעידות על כי שיטה זו תופסת מקום של כבוד כיעילה ומבוקשת בין מגוון טיפולי הבחירה. במעקב בן שנה לאחר הפעולה נמצאה ירידת משמעותית בנפח השרירנים (עד כ 55% לעומת הנפח המקורי) וכמוכן נמצא במעקב של כ-5 שנים כי אכן, נמנעת התערבות כירורגית כמעט בכל הנשים אשר בחרו לעבור טיפול זה.
ואחרון חביב, גם לתזונה יש משמעות בהקשר זה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות התזונה להקטנת נפח השרירן
נעמה24/08/2010תודה על תשובתך -משבחת אותך על מהירות התגובה.
אשמח לפירוט בנושא התזונה . מה רצוי לאכול .וממה להמנע? והאם תוספי מזון ויטמינים וכו.. הוכחו כיעילים?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תזונה ושרירני רחם
פרופ' יונה תדיר25/08/2010מחקרים שנעשו בנושא השפעת התזונה על מיומות הוכיחו כי סוגי מזון מסוימים עלולים לגרום לשגשוג שרירני הרחם ולסוגי מזון אחרים תיתכן הפשעה הפוכה להקטנתם, כמו גם לשיפור בסימפטומים הנלווים, ואולי אף מניעת הישנותה (הופעתה המחודשת לאחר הסרתם בניתוח). בעולם המערבי המתועש נחשפות נשים באופן רצוף לחדירה מתמדת של הורמונים אלה לגופן ממקורות כגון מים, תזונה (בעיקר ממזונות מן החי, ירקות ופירות, תזונה "סינתטית", וכו'), מוצרי קוסמטיקה, חומרי הדברה, מוצרי פלסטיק ואפילו מהאויר, באופן בו קשה מאד לנטרל את חדירתם והשפעתם על הגוף. חשוב לכן לצמצם את כניסת תוצרי אותם חמרים לגוף על ידי אימוץ תזונה אורגנית אשר נקייה כמעט לחלוטין מהורמונים וכימיקלים מיותרים - תוך התבססות על ירקות חיים, מזון אורגני, דגנים וקטניות ופחות על מוצרי מזון מן החי.
במחקר איטלקי שנעשה על קבוצת נשים גדולה הוכח כי לנשים שתזונתן התבססה על תזונה צמחונית עשירה בירקות עליים ירוקים היה סיכוי מופחת באופן משמעותי לפתח מיומות ביחס לנשים שאכלו בשר בקר.
פרטים נוספים ומפורטים יותר יפורסמו במאמר נפרד.
פרופ' יונה תדיר והנטורופטית שירלי תדהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)
.jpg)



.jpg)