מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי הופעת דימום אחרי נטילת proveraדפנה27/08/2010
שלום רב
אני בת 25, עם עבר של מחזור לא סדיר.
פניתי לרופאת הנשים שלי לפני למעלה משבועיים בשל מחזור לא סדיר. (קרוב ל-4 חודשים ללא הופעת וסת).
היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשחלות פוליציסטיות (לא ברור לי על מה היא ביססה את זה), ומה שמאפיין את התופעה
זה מחזור לא סדיר. בכל מקרה, היא אמרה לי שאין ברירה ועלי לקחת גלולות למניעת הריון באופן קבוע על מנת להסדיר את המחזור. היא רשמה לי מרשם ל-provera ל-7 ימים (פעמיים ביום) ואמרה לי שתוך 10 ימים אני אמורה לקבל דימום ואז להתחיל עם הגלולות . עברו כבר שבועיים מאז שסיימתי עם הכדורים וטרם קיבלתי את הדימום. יש לי 2 שאלות: האם ישנה אלטרנטיבה לגלולות? (כרגע אין לי צורך באמצעי מניעה ומעדיפה לא לקחת גלולות) ושאלה שנייה - האם יכול להיות שהדימום לא מופיע אחרי נטילת פרוברה/מה עלי לעשות?
בנוסף לכך, היא הפתנה אותי לאולטרסאונד גניקולוגי - שבו נאמר לי שישנם 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ
גם כאן היא אמרה לי שככל הניראה מדובר בשרירנים. התשובה לא כל כך מספקת אותי, ("ככל הניראה") האם כדאי לי קבל חוות דעת נוספת או שאין מקום לדאגה?
מצורפות תוצאות הבדיקות. יש לי אפשרות לסרוק את התוצאות להעלות אותם גם כן
אודה לתשובה
דפנה
נתוני_בדיקה
הבדיקה בוצעה בגישה: וגינלית
נתוני_רחם
מנח : אחורי גבולות: סדירים
47 מ"מX 41X 48 :מירקם: הטרוגני מידות הרחם
עובי אנדומטריום:5.0 מ"מ
הערות:נצפו 2 ממצאים הטרוגנים היכולים להתאים לשרירנים
סבסוזים.מרכזי פונדליסבסרוזי מסוייד בגודל:54*47 מ"מ
.קדמי סבסרוזי/על גבעול:25*25 מ"מ
_נתוני_שחלה_ימנית
מ"מ x 15x 28 :מידות השחלה
?? PCO .הערות:זקיקים קטנים בפריפריה
נתוני_שחלה_שמאלית
מ"מ x 14x 18 :מידות השחלה
הערות:נצפו זקיקים קטנים
דוגלס: נוזל בכמות קטנה
.נצפה מעט נוזל סביב השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת דימום אחרי נטילת provera
ד''ר חן גולדשמיט28/08/2010דפנה שלום
ייתכן ואבחנה של שחלה פוליציסטית נכונה כי יש לה וסת לא סדירה, עד 4 חודשים ללא וסת. ה US - גם רואה תמונה של שחלה פוליציסטית. במידה ויש איחורים משמעותים של הוסת כמו במקרה שלך ההמלצה היא נכונה, פרוברה ואח"כ גלולות אפילו לא כאמצעי מניעה. במידה ולא תקבלי וסת ואת לא בהריון ממליץ שוב טיפול ע"י פרוברה.
לגבי השרירנים יש מקום למעקב צמוד. במידה ותהיה גדילה של השרירנים או יופיעו סימפטומים יש מקום לשקול התערבות כירורגית
בהצלחה
ד"ר גולדשמיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?