מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה בהריוןרוני30/08/2010
שלום רב,
אני בת 43 שבוע 20 להריון.בשל כאבים חזקים מאוד והתכווצויות בבטן פניתי לביה"ח .
בבדיקות נמצא שיש שרירן בגודל 46 מ"מ ועוד אחד בגודל 23 מ"מ.קיבלתי נר אינדומן הכאבים פחתו לא נעלמו לגמרי.שוחררתי באותו היום הביתה.הרופא נשים שליווה אותי מתחילת ההריון כנראה פיספס ממצא זה,כך שלראשונה נודע לי על ממצא השרירן אתמול.
מה עושים עכשיו הלאה?האם אני בסיכון להפלה?האם השרירן ממשיך לגדול כל ההריון?מסכן אותי או את העובר?
אשמח לפירוט,מאוד חשובה לי תגובתך
ואפעל לפי המלצותייך.
תודה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת שלי
רוני30/08/2010שכחתי להוסיף שבבדיקה עם מוניטור ראו שיש צירים,לכן קיבלתי את הנר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לעשות? שרירן בהריון
פרופ' יונה תדיר30/08/2010אמנם יכול להיות קשר בין הכאבים בהריון לבין השרירן, אבל אין סיבה להיות בלחץ כפי שבא לידי ביטוי בשאלתך. יכול להיות שהשרירן/ים היו לפני ההריון קטנים יותר ולכן לא אובחנו, כך או כך, אין לך עכשיו מה לעשות עם מצב זה מאחר ולא ינתן לטפל בשרירנים במהלך הריון. יתרה מזאת, השרירנים בגודל זה לא אמורים להשפיע על העובר. כל שעליך לעשות זה להיות בקשר עם הרופא/ה במהלך ההריון ולוודא שכאבים, בין אם מהשרירן ובים אם מסיבות אחרות , מאובחנים ומטופלים בהתאם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך מיומה בהריון שבוע 20
רוני30/08/2010תודה רבה רבה על התיחסותך לשאלתי.
הרופא שבדק אותי אתמול ולחץ על האזור של המיומה הגדולה 46 מ"מ אמר לי שזאת הסיבה לכאב.
קראתי באינטרנט שמיומה כן יכולה לגרום לצירים וגם להפלה,כתבת שאין סיבה לדאגה אבל,אני כן דואגת.מאז מתן הנר אינדומד פסקו הצירים,הכאב שהיה ירד ואולם לא נעלם.
מה צריך עוד לבדוק לדעתך?לדעתך זה לא יכול לגרום להפלה?למרות שהתייחסת לזה.
תודה רבה שוב
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשר בין המיומה לכאבים
פרופ' יונה תדיר01/09/2010אכן, סביר להניח שיש קשר בין המיומה לכאבים. ואין זה מפתיע שהטיפול באינדומד שיפר את תחושתך.
להיות לחוצה או לא זו בחירה שלך. הסיכוי שהמיומה בגודל זה תגרום להפלה הוא קטן. להיות לחוצה רק עלול לפגוע בחווית ההריון. כדאי לך להיות רגועה, להיות בקשר עם הרופא/ה המטפל/ת ולבחון בארועי כאב מה אופיו ומה נכון לעשות בכל מצב כזה. בהמשך הדרך צריך יהיה לראות את יש לכך השלכות על המקדמות לידה טבעית או נתוח קיסרי. במקרים רבים הלידה יכולה להיות טבעית. הדבר תלוי במידה רבה במיקום השרירן, בגדלו, ובהתקדמות תהליך הלידה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?