גיל המעבר

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר
    יעל
    03/10/2010

שלום!
    אני בת 53, לאורך השנים סבלתי ממחזורים קשים מרובי דימום וכאב (כנראה אנדומטריוזיס), ושרירן קטן תוך דופני שככל הנראה לא היה מעורב בבעיה.
    נסיונות טיפול בפרימולוט לא צלחו.
    כעת, לאחר שנתיים של מחזורים קשים ולא סדירים, עברה כבר חצי שנה ללא מחזור
    ואמנם הוקל לי מבחינה זו, אך אני סובלת בדיוק בחצי שנה זו ללא מחזור, מתופעה של כאבים מפושטים בגוף שמקשים עלי מאוד. הכאבים שונים ומשתנים אך לרוב הם כאבי שרירים בידיים ברגליים ובגב. (אגב, שכחתי לציין שאינני נוטלת תרופות כלשהן). לפי מה שקראתי תופעה זו לא נמצאת "במשבצת" של תופעות גיל המעבר.
    ברור שנעשה אצל ראומטולוג לא העלה ממצא מיוחד, פרט לכך שקיימת בדמי רמה קצת גבוהה של crp וגם יש שקיעה מעט מוחשת (הדבר קיים כבר מס' שנים).
    אינני סובלת מגלי חום או הזעה.
    שאלותי הן, האם יש קשר בין התופעה לגיל המעבר? האם מקובל לטפל בהורמונים גם כאשר התופעות, הן לא אלו "המקובלות", והאם יש לטיפול תוצאות גם במקרים "שונים"?
    סליחה על אורך השאלה ותודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/10/2010

משום מה העלית שאלה על גיל המעבר בפורום שרירני רחם. ולשאלתך: כן, תיתכן אפשרות של קשר בין שינויי גיל המעבר לתופעות כגון אלה, ודומות להן, אולם זאת יש לברר תוך בירור יסודי של שלילת אפשרויות אחרות (כפי שנראה שאת אכן מבצעת) ואו אז לנסות תכרשירים הורמונליים המקובלים כיום כדי לראות אם יש בכך שיפור.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר

יעל
    04/10/2010

תודה על התשובה, לא שמתי לב כי קיים פורום מיוחד לנושא זה, את שאלותי הנוספות אפנה לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו