סכנה של גידול סרטני

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• סכנה של גידול סרטני
    פרופ` יונה תדיר
    11/10/2010

שלום,

בת 43 , ללא ילדים (לא נשואה...)

בבדיקה שגרתית הובחנה מיומה בגודל 9.4 ס"מ .

אין לי דימומים , מחזור סדיר ,אין לי כאבים ,בטן מעט נפוחה .

1.אשמח לקבל את התייחסותך : האם בשלב הזה כדאי להמתין עד גיל המעבר או עד שיופעיו תסמינים שמפרעים?! .

2. האם ישנה סכנה של גידול סרטני ?!

הנושא של התערבות ניתוחית מאוד מפחידה אותי.

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכנה של גידול סרטני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2010

א. משאלתך לא ברור אם אין לך כל כוונה להרות בעתיד, ולכך חשיבות רבה בכל החלטה מסוג זה. ב. מיומה בגודל זה נחשבת להיות גדולה (גודלה כ X2 מגודל הרחם עצמו) וככל שתמתיני יותר היא תגדל יותר וסביר להניח שעם הזמן יוגבל מספר חלופות הטיפול העומדות בפניך. ג. ממוצע הכניסה לגיל המעבר בישראל הוא כ 54 שנה. משמעות הדברים שיש לך עוד כ 10 שנים ואין ספר שהמיומה תגדל בתקופה כה ארוכה. 4. דימומים הם אמנם סימפטום שכיח למיומות אך במיקומם מסויים (בד"כ בחלקו החיצוני של הרחם) יש פחות דימומים ויותר לחץ על אברים אחרים.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה

גלית
    12/10/2010

תודה על התיחסותך.
    אין בכוונתי להרות, מחזור כבר 5 שנים אינני מקבלת. הבדיקה נעשתה עקב בירור
    האם קיימת אצלי צניחת רחם בגלל דליפת שתן (זאת לאחר בדיקה אצל רופא נשים והפנייה של רופא משפחה). הבנתי מהתשובה כי יש אפשרות שמיומה לוחצת על אברים אחרים ויתכן שאכן זה העניין. ומה גם שבעתיד הן יכולות לגדול ולעשות צרות..
    פניתי אליכם מכיוון שהתוצאות הבדיקה הראו ממצאים הנוגעים למיומות שאינני יודעת לפענחם ופעם ראשונה שאני מודעת לכך לפי הבדיקות ,ואנני יודעת מהי נורמה במצב זה ותוצאה שאפשר להשוות ?? ומהיא חומרת התוצאה וטיפולה.
    יחד עם זאת אפנה להמשך טיפול.
    אודה לתשובתכם בתודה
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/10/2010

לא ברור לאיזה תתשובה נוספת את מצפה בדרך זו. לא ברורה גם הסיבה לאי קבלת ווסת מזה 5 שנים. משלב זה עליך להיות בייעוץ רפואי ולא בדיאלוג אינטרנטי כללי וחסר משמעות מבחינת התמודדות עם בעיה זו.
    פרופם' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו