איך בודקים במדויק אם יש שרירנים?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• איך בודקים במדויק אם יש שרירנים?
    גלי 39
    23/10/2010

שלום ,
    אני בקרוב אהיה בת 43
    ללא לידות בעבר
    וברצוני להתחיל בטיפולי פוריות מתרומת זרע

עשיתי צילום אולראסאונד - בדיקת אגן קטן
    וניכתב שם:נתוני רחם- מרקם - שרירני!

1. עשיתי צילום רחם וניכתב:
    "מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים.
    מימין הדגמה של החצוצרה עם הרחבת החלק הדיסטלי. לא הודגם פיזור חופשי באגן
    משמאל הדגמה קלושה של החצוצרה. לא הודגם פיזור באגן."

2. אני אמורה לעבור גם היסטוריוסקופיה אבחנתית (מכיוון שהזרע מיובא מחו"ל ויקר מאוד ומפאת גילי אני רוצה לוודא ולשלול גורמים שעשויים לפגוע בהשרשה- עלי לציין שאתחיל ישר טיפולי ivf בגלל המימצאים שניתגלו בצילום הרחם)-

א) השאלה הראשונה :
    שלי אם בהיסטורוסקופיה אבחנתית אמורים לאתר שרירנים שעשויים להפריע לי בהיקלטות להריון? והאם זו הבדיקה האולטימטיבית לזיהוי שרירנים ברחם - האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור - לזיהוי שרירנים

ב) שאלתי השנייה:
    מקריאה בפורום הבנתי שאם כתבו לי באולטראסאונד: "מירקם שרירני " ולא ציינו או איתרו שרירן בולט מסוים , כניראה מדובר בשרירנים קטנים שפזורים ברחם ולא אמורים להפריע בכניסה להריון?

ג) שאלה שלישית :
    האם כדאי לעשות אולטראסאונד חוזר שיתמקד בנושר מציאת שרירנים ...?

ד) שאלה רביעית: האם שרירנים מפרישים נוזלים שעשויים לפגום בהשרשה (כמו למשל נוזל הסקטוסלפינגס..) - ואם כן איך אפשר לבדוק את הימצאות הנוזל ?

למעשה - איזו בדיקה היא הכי מדוייקת לאיתור שרירנים, קביעת גודלם, ומיקומם?

תודה,
    גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך בודקים במדויק אם יש שרירנים? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/10/2010

גלי, שאלותיך מעניינות וראויות.

. בהיסטרוסקופיה אבחנתית ניתן לראות רק שרירנים הבולטים אל תוך חלל/רירית הרחם. שרירנים אחרים במיקומים אחרי כלל לא ניתנים לראיה ולהגדרה אלא בבדיקת אולטרה-סאוד, והיא זו המובילה בד"כ להחלטה אם יש צורך בכלל לבצע היסטרוסקופיה.
    2. מקרם שרנרי מעיד אכן לעיתים על מצב בו יש ריבוי שרירנים קטנים. הקשר שבינם לבין פוריות ו/או הריון אינו בהכרח חד ערכי ועלול להיות יותר מורכב ממענה של כן או לא.
    3. איני יכול לאמר אם יש הצדקה לביצוע אולטרהסאונד חוזר מאחר ואיני יודע מה מידת המיומנות של מי שביצע/ה בדיקה ראשונה זו אצלך. ללא ספק, מכשיר איכותי וידים מיומנות חשובים מאד להגדרת מצב הרחם בספק של שרירנים.
    4. מדובר בשתי מחלות רחם שונות לחלוטין. בחסימת חצוצרות (הידרוסלפינקס) יש אכן הפרשת נוזל מהחצוצרה/ות לרחם באופן העלול לפגוע בהשרשת עובר לאחר הפריה חוץ גופית. בשרירני רחם אין הפרשת נוזל אך מנגנוני הפגיעה האפשריים בכניסה להריון או במהלך הריון ולידה שונים, ואין הכרח שתהיה הפרעה כלל. הדבר תלוי בגודל, מיקום, סימפטומים,וכיוב'.
    5. הבדיקה הכי מדוייקת היא בדיקת אולטרהסאונד איכותית.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והשאלה המתבקשת ....

גלי 39
    25/10/2010

איפה ניתן לעשות אולטראסאונד איכותי מבעל ניסיון כהגדרתך ?!

יש לי כבר הפנייה שלאולטראסאונד ווגינאלי חוזר..., האם כדאי למשל לעשות את האולטראסאונד דווקא בבית חולים כמו תל השומר..?

אני נמצאת בקופת חולים מאוחדת ...ואכן שמה לב שטכנאיות וטכנאי הרנטגן ...לגבי מעקבי זקיקים , עושים מלאכתם נאמנה, אך הסניף שבו אני מבצעת את האולטראסאונד היומיומי שלי הוא קטן..., ואכן - כשבוצע האולטראסאונד הוואגינאלי הראשון שלי(על ידי טכנאית שהיא לא רופאה) - היה כתוב: "מרקם רחם: תקין "

ואחרי חודש בוצע לי אולטראסאונד שני (והפעם על ידי רופא ושם היה כתוב: "מרקם רחם: שרירני "

האם יכול "מירקם הרחם" לעבור ממרקם "תקין" למירקם "שרירני"
    אני מניחה שמקרה זה רק מחזק את דבריך לגבי החשיבות שהאולטראסאונד הבא שאעשה יבוצע על ידי איש מיומן !

לכן אני חוזרת לשאלתי הראשונה:
    איפה ואצל מי לעשות את האולטראסאונד הבא?

תודה,
    גלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו