מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחם שרירני.. והתקן מירנהפלפי27/10/2010
אני בת 31 אמא ל- 2 הלידה האחרונה היתה לפני שנה ושלושה חודשים.
הנקתי כ- 4 חודשים ובסיום ההנקה הופיעה שוב הווסת..
יש לציין שמאז גיל 18 הייתי עם גלולות חוץ מאשר בהריונות ומאז הלידה האחרונה לא חזרתי לגלולות.
ב- 6-7 חודשים האחרונים הווסת שלי הפכה למאוד אינטנסיבית, זרימה חזקה מאוד לעיתים רחוקות מלווה בגושים, כאבים חזקים בזמן הווסת, חולשה כללית גם לא בווסת,.
כאבים חזקים ברחם בזמן הביוץ...
הגעתי השבוע לרופא הנשים על מנת לבדוק אופציה של אמצעי מניעה - התקן - בבדיקה גניקולוגית נאמר לי כי יש לי רחם שרירני (ללא מידע נוסף והסברים) ושכדאי לי לשים התקן שנקרא מירנה (הבנתי שהוא מפריש הורמון פרוגסטרון).
שאלותי הן:
1) מה זה בדיוק רחם שרירני
2) האם צריך לבדוק את הנושא מעבר לבדיקה גניקולוגית רגילה אשר בה רק נאמר לי
שהרחם הוא שרירני בלי שום נתונים נוספים.
3) האם נכון לשים התקן מירנה אשר מפריש הורמונים או שזה מסוכן ויכול להזיק או להאיץ
ברחם תהליכים מסויימים
אשמח לקבל תשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רחם שרירני.. והתקן מירנה - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/10/2010פלפי, שאלותיך מצויינות, אחת לאחת.
1. שרירני רחם (מיומות) הינם גידולים שפירים (בגדלים שונים) המצויים בכ-40% מכלל הנשים בסביבות גיל 35 ובשכיחות המגיעה לכדי 70% לקראת סוף העשור החמישי. משמעות הדבר היא כי 4-7 נשים מתוך כל 10 נשים מפתחות גידול זה. ידועה נטייה משפחתית המגבירה את שיעור הופעתם, כמו גם שכיחות גבוהה יותר בקבוצות אוכלוסיה מסוימות (כגון נשים אמריקאיות ממוצא אפריקאי בהן נעה השכיחות בין 60-80% באותן קבוצות גיל). רק בחלק מהנשים מלווים השרירנים בתלונות הגוררות מעקב וטיפול רפואי. אלה כוללים דימומי רחם מוגברים, חולשה על רקע הדמם, כאבים מקומיים או כאלה המקרינים לאזורים אחרים, סמני לחץ על אברים סמוכים, תכיפות במתן שתן, וליקויי פוריות. גידול שפיר זה מכיל שילוב תאי שריר, רקמת קולגן, ומרכיבים נוספים הנקראים פיברונקטין, ופרוטאוגליקן המרכיבים את רקמת החיבור.
2. הבדיקה המועדפת למעקב היר בדיקת אולטרהסאונד אשר יש לסכמה באופן בו ברור מה גדלו/ם ומיקומו/ם המדוייק של השרירן/ים.
3. אכן. הצדק איתך לגבי ההתקן. מירנה הוא התקן תוך רחמי המפריש הורמון פרוגסטרון והוא יעיל להפחתת דימומים חזקים אשר מקורם בד"כ בחוסר שווי משקל הורמונלי ולאחר שנשללה סיבה אחרת לדימום. יש רופאים הממליצים טיפול זה גם לדימומים אשר מקורם בשרירני רחם, אולם גישה טיפולית זו שנויה במחלוקת מאחר והורמון זה המופרש מההתקן עלול לגרום לשרירן לגדול עוד יותר. כלומר גם אם תהיה התפחתה מסויים בכמות הדימום בטווח הקצר, בטווח הארוך עלולה השפעת ההתקון על השרירן להיות הפוכה מזו שרצית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יונה.. נא המשך תשובתך בבקשה
פלפי28/10/2010תודה על התשובה המפורטת...
אך עדיין לא הבנתי מתשובתך מה ההמלצה במקרה של רחם שרירני..
* לא לשים התקן מירנה ? מה החלופה..? כיצד מטפלים..?
* מה מבחינת פוריות בעתיד.. כדאי לשקול הריון בתקופה הקרובה שמא בעתיד השרירן
יתפתח וזה יפגע בפוריות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופסור יונה.. נא המשך תשובתך בבקשה - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/10/2010קיים מגוון רחב של חלופות טיפול הכוללות , בין היתר, כירורגיה (רגילה או זעיר פולשנית), חסימה בררנית של כלי הדם לשרירן, נסיונות תרופתיים ע"י תכשירים המדכאים את הפעילות ההורמונלית אשר בה נתמך/ים השרירן/ים בתהליך גידולם, לעיתים יש גם הצלחה בטיפול כגון דיקור סיני, ויש לשים לב גם למערך התזונתי של האשה. הבחירה בין שיטות אלה ונוספות הינה פועל יוצא של גודל, מיקום, סימפטומים (דימומים, אנמיה, מתן שתן, וכיוב') תכניות ילודה, ועוד ועוד שיקולים כגון אלה.
בהצלחיה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?