מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דעתכם המקצועית.אורלי01/11/2010
הנני בת 36 + 2.
אישה בריאה , לפני שבועים התחילו לי כאבים באזור בטן תחתונה המקרינים כאבים עזים מעוד לכיוון פי הטבעת.לפני כל יציאה יש לי כאבים עזים וכך גם בהתכווציות לקראת היציאה.יש לציין שלאורך כל התקופה כולל עכשיו היציאות תקינות, ללא שלשולים ודימומים הסבל הוא לפני היציאה בלבד.
טופלתי במשך 4 ימים בCATAFLAM 50 . כדורים הלו עזרו לכאב אך עם הפסקתם חזרתי לנקודת המוצא.
שאלותיי:
1. האם אזדקק לניתוח ואיזה ניתוח? ומה הסכנות הכרוכות בו?
2. מבחינת מצבי הרפואי - מה מצב הרחם שלי והאם לא תיהיה לי בעית פוריות?
3. נשלל לי קשר לבעיות מעי, אך לפני כל יציאה בשבילי זה סבל.
בעיה גנקולוגית מסוג המתואר ע"י ניתוח תפתור לי הכל? ולא תחזור בשנית?
שבוע שעבר נערך לי דימות וסונאר:
רחם אחורי 60*53*82 מ"מ בקיר קידמי תחתון אי סדירות מצב האופייני לאחר ניתוח קיסרי. רירית 9.5 מ"מ. שחלה ימנית- 27*18*23 מ"מ במרקם תקין.
שחלה שמאלית- 23*40 מ"מ בתוכה החזר היפואקוגני בממדים 11*11 מ"מ היכול להתאים לגופיף צהוב בתמט. ללא נוזל בדוגלס.
בדוגלס ויותר משמאל נצה מסה בממדים 32*39*33 מ"מ בהדיות של רקמה רכה עם החזרים ציסטים קטנים בתוכה, סביב הממצא רושם להסננה שומנית יותר באספקט ימני. מסה נראית מקושרת לקיר אחורי של הצוואר ע"י גבעול, בהיקף הודגמה זרימה טבעית RI 0.65.
בגישה ביטנית- הודגמה זרימה בין המסהה לקיר אחורי צווארי.
לסיכום- ממצא סולידי בדוגלס משמאל היכול להתאים לשרירן על גבעול עם שינויים דגנרטיביים. יש שקילה לפרוסקופיה לפי הקליניקה.
בסיטי בטן הובחן-
רחם עם התבלטות של ממצא היפודנסי 1.6 ס"מ.
שחלה ימנית תקינה. בשמאלית ציסטהה 2.2X1.2 ס"מ עם האדרהה הקפית בשוליה. בנוסף מאחורי הרחם והצואר ופארהמדיאני משמאל מודגם ממצא מולטילוקולרי נוזלי בקוטר כ- 3.4 ס"מ שלא נראה כמיומה אלא חשד לאבסס.
חשד זה הופרך שכן לא היה לי חום, ולא פתחתי מחלה.
תודה מראש על התייחסתוכם,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דעתכם המקצועית. - תגובה
פרופ' יונה תדיר02/11/2010לא למקרים כגון אלה נועד פורום ציבורי באינטרנט. שאלתך ראויה לעיון רפואי מעמיק עם הרופא/ה המטפל/ת. עוד לפני שיש במקרה שלך אבחנה את כבר שואלת על סוג הניתוח? ועל הסיבוכים מהניתוח (שלא ברור מה הוא)? והאם ניתוח הוא הפתרון לבעייתך? ועל מצב הרחם שלך? ואם זה יחזור או לא? WOW
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על ששאלותיי
אורלי02/11/2010פרופ' תדר,
אני ממש מתנצלת ומבקשת ממך סליחה שהעלתי את המקרה שלי בפורום.
פשוט ראיתי בנות אחרות שכותבות לך את הממצאים שלהם ואתה רק בגדר של ייעוץ נותן את השקפתך המקצועית לאיך שאתה רואה את הדברים.
לרגע לא חשבתי להיות מטופלת דרך פורום.
אני פנייתי כפי שאתה ראיית לרופאים ששקפו את מצבי ואת השיקוף הזה העלתי לכאן בפורום לשמוע את חוות דעתך. כמובן שעם רופאים אלה המשיך בתהליך, אבל חשבתי שגם כאן המצא תשובות הוא הסבר פשוט למצבי.
שוב סליחה על שאלותיי,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה ניתנת דרך הפורום...
פרופ' תדיר02/11/2010התשובה ניתנת דרך הפורום כאשר יש מידה של הכללה בשאלה ובתשובה. המקרה שלך מחייב אבחנה תחילה ולכן מהווה בעיה להתמודדות בפורום.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?