גלולות או לא?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• גלולות או לא?
    יעל
    12/11/2010

שלום,
    בת 24 , נמצא אצלי שרירן
    הרופא כתב : צוואר תקין. רחם מוגדל במקצת, טפולות ללא ממצא חריג, ללא רגישות ברחם, TVS רחם עם רירית דקה והומוגנית. שרירן בגודל 2 על 3 ס"מ אינרמורלי ללא ממצא חריג בטפולות . ( לא הבנתי אם הוא בתוך הרחם או מחוץ לו כיוון שנבדקתי אצל 2 רופאים שונים , אחד נתן את האבחנה הזו והשני אמר שהשרירן מחוץ לרחם)

לקחתי עד לפני חודש גלולות במשך חצי שנה והפסקתי אותם ברגע שגיליתי את הממצא הזה. עם זאת , בביקור לפני יומיים אצל הרופא נשים הוא אמר לי לחזור לקחת גלולות, שאלתי אותו אם הגלולות יכולות להשפיע על השרירן והוא אמר שאין ממצא חד משמעי לכך ושגלולות שומרות על הרחם או משהו כזה.

המחזור שלי תקין, הסיבה שהתחלתי גלולות הייתה כדי לקצר את המחזור ואת הכאבים שאיתו ( אני סובלת מאוד מכאבי מחזור).

האם כדאי לחזור לגלולות? איזה השפעה יש לזה על השרירן? והאם תהיה לי בעיה להכנס להריון בעתיד???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות או לא? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/11/2010

יעל, תחילה מספר מושגים בסיסיים להבנת הבעיה. 1. כל שרירן הוא חלק מהרחם. השאלה היחידה עליה אין מידע בשאלתך היא מיקומו המדוייק של השרירן בשכבות דופן שריר הרחם. האם ממוקם במרכזו או נוטה לכוון הרירית הפנימית או הדופן החיצונית. כך שאין סתירה בין שני הרופאים כפי שנדמה היה לך. אינטרהמורלי משמעותו שהו מצוי כאמור בתוך הדופן של שריר הרחם. 2. בגילך הצעיר יש נטיה לשרירן/י רחם לגדול במהירות יחסית (יחסית=לנשים בגילאים 40+). 3. שאלת הגלולות אכן שנויה במחלוקת. מחד, שרירני רחם גדלים בעקבות חשיפה להורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון) וזה הרי מה שיש גם בגלולה. ומאידך, אין עדויות ברורות לכך שגלולות מגבירות קצב גידולן. ניתן לשקול גם שימוש באמצעי מניעה אחרים. 4. לא ניתן לאמר בשלב זה מה תהיה ההשפעה על הריון עתידי אשר (סביר להניח) אינך יודעת כיום מתי יהיה, ומה יהיה מיקום השרירן (ואולי נוספים?) . שהרי בחברה הישראלית המודרנית מצב זה נדחה יחסית לעבר. 5. כדאי לברר האם יש במשפחתך "סיפור" של שרירני רחם (אם, אחות,). מאחר ויש נטיה גנטית. 6. יש חשיבות גם לנושא התזונתי במיוחד בגילאים הצעירים.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לאימי שרירן....

יעל
    12/11/2010

קודם כל תודה על המענה המהיר.
    - מבחינת גנטיקה יש לאימי שרירן שהתגלה אצלה בגיל 40 בערך, כיום היא בת 56 ואמורה לעבור ניתוח לכריתת הרחם כיוון שהשרירן בגודל 13 ס"מ.
    בגלל זה אני קצת בלחץ לגבי עצמי ועתידי...
    - מה יש לעשות מבחינת תזונה שמשפיע? יש דברים שרצוי להמנע מהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לאימי שרירן.... - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    12/11/2010

נוכחות שרירן במעגל המשפחתי הראשון אינו (כאמור) מפתיע, ולעניין התזונתי יש לבחון תחילה את ההרכב התזונתי השגרתי שלך על מנת לאמר אם יש בכך כדי להוסיף לגורמים אחרים אשר פורטו בתשובתי הקודמת והמפורטת. בימים הקרובים יש בכוונת הצוות שלנו לפרסם מאמר על הנושא התזונתי בהקשר זה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקורא מאמר זה

יעל
    12/11/2010

כדי לבחון את התפריט שלי כיום והמלצות לתפריט נכון יותר עליי לעשות זאת מול תזונאית של הכללית או מול אחד מהרופאים אצלכם?
    ובנוסף אם תוכלו לעלות קישור בפורום למאמר שיצא זה יהיה מעולה לכולן
    תודה ,
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו