מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות או לא?יעל12/11/2010
שלום,
בת 24 , נמצא אצלי שרירן
הרופא כתב : צוואר תקין. רחם מוגדל במקצת, טפולות ללא ממצא חריג, ללא רגישות ברחם, TVS רחם עם רירית דקה והומוגנית. שרירן בגודל 2 על 3 ס"מ אינרמורלי ללא ממצא חריג בטפולות . ( לא הבנתי אם הוא בתוך הרחם או מחוץ לו כיוון שנבדקתי אצל 2 רופאים שונים , אחד נתן את האבחנה הזו והשני אמר שהשרירן מחוץ לרחם)
לקחתי עד לפני חודש גלולות במשך חצי שנה והפסקתי אותם ברגע שגיליתי את הממצא הזה. עם זאת , בביקור לפני יומיים אצל הרופא נשים הוא אמר לי לחזור לקחת גלולות, שאלתי אותו אם הגלולות יכולות להשפיע על השרירן והוא אמר שאין ממצא חד משמעי לכך ושגלולות שומרות על הרחם או משהו כזה.
המחזור שלי תקין, הסיבה שהתחלתי גלולות הייתה כדי לקצר את המחזור ואת הכאבים שאיתו ( אני סובלת מאוד מכאבי מחזור).
האם כדאי לחזור לגלולות? איזה השפעה יש לזה על השרירן? והאם תהיה לי בעיה להכנס להריון בעתיד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות או לא? - תגובה
פרופ' יונה תדיר12/11/2010יעל, תחילה מספר מושגים בסיסיים להבנת הבעיה. 1. כל שרירן הוא חלק מהרחם. השאלה היחידה עליה אין מידע בשאלתך היא מיקומו המדוייק של השרירן בשכבות דופן שריר הרחם. האם ממוקם במרכזו או נוטה לכוון הרירית הפנימית או הדופן החיצונית. כך שאין סתירה בין שני הרופאים כפי שנדמה היה לך. אינטרהמורלי משמעותו שהו מצוי כאמור בתוך הדופן של שריר הרחם. 2. בגילך הצעיר יש נטיה לשרירן/י רחם לגדול במהירות יחסית (יחסית=לנשים בגילאים 40+). 3. שאלת הגלולות אכן שנויה במחלוקת. מחד, שרירני רחם גדלים בעקבות חשיפה להורמונים נשיים (אסטרוגן ופרוגסטרון) וזה הרי מה שיש גם בגלולה. ומאידך, אין עדויות ברורות לכך שגלולות מגבירות קצב גידולן. ניתן לשקול גם שימוש באמצעי מניעה אחרים. 4. לא ניתן לאמר בשלב זה מה תהיה ההשפעה על הריון עתידי אשר (סביר להניח) אינך יודעת כיום מתי יהיה, ומה יהיה מיקום השרירן (ואולי נוספים?) . שהרי בחברה הישראלית המודרנית מצב זה נדחה יחסית לעבר. 5. כדאי לברר האם יש במשפחתך "סיפור" של שרירני רחם (אם, אחות,). מאחר ויש נטיה גנטית. 6. יש חשיבות גם לנושא התזונתי במיוחד בגילאים הצעירים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לאימי שרירן....
יעל12/11/2010קודם כל תודה על המענה המהיר.
- מבחינת גנטיקה יש לאימי שרירן שהתגלה אצלה בגיל 40 בערך, כיום היא בת 56 ואמורה לעבור ניתוח לכריתת הרחם כיוון שהשרירן בגודל 13 ס"מ.
בגלל זה אני קצת בלחץ לגבי עצמי ועתידי...
- מה יש לעשות מבחינת תזונה שמשפיע? יש דברים שרצוי להמנע מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לאימי שרירן.... - תגובה
פרופ' יונה תדיר12/11/2010נוכחות שרירן במעגל המשפחתי הראשון אינו (כאמור) מפתיע, ולעניין התזונתי יש לבחון תחילה את ההרכב התזונתי השגרתי שלך על מנת לאמר אם יש בכך כדי להוסיף לגורמים אחרים אשר פורטו בתשובתי הקודמת והמפורטת. בימים הקרובים יש בכוונת הצוות שלנו לפרסם מאמר על הנושא התזונתי בהקשר זה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקורא מאמר זה
יעל12/11/2010כדי לבחון את התפריט שלי כיום והמלצות לתפריט נכון יותר עליי לעשות זאת מול תזונאית של הכללית או מול אחד מהרופאים אצלכם?
ובנוסף אם תוכלו לעלות קישור בפורום למאמר שיצא זה יהיה מעולה לכולן
תודה ,
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)