מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.

שרירן בקיר האחורי דוחק את הרחם
פרופ' יונה תדיר26/12/2010השרירן נמצא בקיר האחורי ודוחק את רירית הרחם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/12/2010בהעדר דימום ובספק קשר בין הממצא המתואר לכאבים, עליך לפנות לרופא/ה על מנת להתמודד עם שאלת הכאב. נראה כי התכתבות זו מיצתה את עצמה ובכל מקרה לא נועדה להחליף ייעוץ רפואי אישי ע"י הרופאה שלך. נראה כי את מנסה להפוך פורום רפואי ציבורי למה שלא יועד ואסור שיהיה.
בהצלחה, פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אחורימיארה לימור09/12/2010
שלום רב,
אבקש את תשובתכם לשאלתי , באולטראסאונד האחרון שעשיתי אמש התגלה בפעם הראשונה שרירן אחורי בגודל 15X16 מ"מ , קיר אחורי . דוחק את הרירית והשרירן נוזלי למה הכוונה? הדוגלס ללא נוזל , רירית הרחם 6 מ"מ והשחלות מבנה וגודל תקינים עם מוקדי הסתיידות קטנים בתוכה ?? מה זה ? יש לציין זו בדיקת אולטראסונד שיגרתית כמדי שנה אני בת 40 ללא ילדים ולפני כ - 3 שנים ניסיתי להכנס להריון בהזרעות ובהפריה אחת , האם יש קשר להופעת השרירן? ומה אני צריכה לעשות ??
בתודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן אחורי - תגובה
פרופ' יונה תדיר09/12/2010לימור, במידה ומדובר בשרירן כה קטן (כ 15 מילימטר) ואם אינו גורם לתופעות כגון דימומים, אין לכך חשיבות רבה ולא צריך לעשות דבר, לפחות לא בשלב זה, פרט לאולטרהסאונד חוזק בעוש 6-12 חודש. מאידך, קצת לא אפייני ששרירן כה קטן דוחק את הרירית. ואם אכן, אלה הדברים, ויש גם דימומים, יש הצדקה לשקול ביצוע היסטרוסקופיה ואולי אף להסירו בדרך זו. כל יתר הבדיקה אינה חריגה מהנורמה ואין צורך לעשות דבר נוסף.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיארה לימור09/12/2010אני מאוד מאוד מודה לך פרופסור יונה תדיר .
חשוב לי לציין שאין לי דימומים אך במחזור האחרון היו לי כאבים באזור הרחם כ - 3 ימים שזה מאוד חריג כי בד"כ הכאבים קיימים רק ביום הראשון ולא בווליום של הכאב שחשתי בפעם האחרונה האם זה קשור ? ולפי הבנתי מתשובתך אני צריכה לעשות שוב אולטראסנד בעוד כחצי שנה - שנה .
מודה לך שנית על תשובתך המהירה והמרגיעה
בתודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים
מיארה לימור26/12/2010בהמשך לשאלתי מה - 09.12 ,המחזור האחרון הקדים ב - 5 ימים והכאבים יותר חזקים מהרגיל ולאחר שסיימתי את המחזור ( כ - שבוע ) היו לי יומיים דימומים שלא קשורים למחזור , יש לציין שהדימומים היו קלים וזו פעם ראשונה !
אבקש את המלצתך אם ולעשות היסטרוסקופיה ולהוריד את השרירן למרות שהוא קטן ( 15 מילימטר ) ?
בתודה מראש
לימור מיארה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימומים - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/12/2010מענה לשאלה זו והתייחסות ספציפית לסוג הפעולה אותה אפשר ו/או צריך לעשות ניתן לתת רק על בסיס מידע מדוייק יותר של מיקום השרירן יחסית לדופן הפנימית (לחכוון רירית הרחם). מידע זה לא מצוי בתאורים שלך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?