משטח ריקמתי מהרחם שלוחץ על שלפוחית

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• משטח ריקמתי מהרחם שלוחץ על שלפוחית
    אלמה
    04/01/2011

באולטראסאונד דרכי שתן ןוכליות (בגלל בעיה בשלפוחית) וגם ב CT אגן ובטן נירשם: "משטח ריקמתי מכיל הסתיידות בגודל 3 ס"מ " שלוחץ על דופן שלפוחית השתן מבחוץ,מכיוון הרחם ונירשם , בסימן שאלה, שאולי זה שרירן (אין לי דימומים וגם לא כאבים) . . אני בת 74, איך אני אדע במה מדובר?
    אני ניבדקת כל חצי שנה אצל גינקולוג ועושה משטח פאפ כל שנה. נבדקתי גם אצל אורוגינקולוג ופרט לציסטוצל הוא לא מצא ממצא אגני אחר. מדאיג אותי ענין המשטח הריקמתי שלוחץ מכיוון הרחם לשלפוחית , איך אני אדע מה זה ? איזו בדיקה לעשות? תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משטח ריקמתי מהרחם שלוחץ על שלפוחית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/01/2011

הבדיקה אותה מומלץ לעשות המקרה זה היא אולטרהסאונד אגן (גינקולוגי, רחם שחלות וכו') ע"י מומחה/ית בתחום זה. יש בכך גדיל לקדם אבחנה . בגילך חדוש לראות בנדויק גודל, מיקום, מירקם, ודינמיקה לאורך ציר הזמן. זו צריכה להיות לפחות ההתחלה לברור אשר נועד להרגיע על סמך מידע או להמשיך על פי הצורך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו