התלבטות קשה

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• התלבטות קשה
    ענבל
    09/01/2011

היי
    כבר שנה וחצי שאני עוקבת אחר שני השרירנים שלי.הם גדלים לאיטם. היום הגודל שלהם עומד על: 68*99 מ"מ ו 85*54 מ"מ. גודל זה נבדק באוקטובר האחרון.עד השבוע האחרון לא הרגשתי בהם בכלל. השבוע כמה ימים לפני המחזור החודשי ובמהלכו הרגשתי כאבים מטורפים. בעקבות הכאבים קבעתי תור לרופא מומחה שהוא לא הרופא הקבוע שלי שבאופן נחרץ קבע ללכת לניתוח. חשוב לי לציין שהרופאה הקבועה שלי לא מיהרה לשלוח אותי לועדת ניתוחים ואמרה שאפשר להיכנס להריון עם גדול כזה וזה לא אמור להפריע.
    אני לא יודעת מה לעשות. שני רופאים דיעות שונות.
    אני רווקה בת 31 ורוצה מאוד ילדים לא מתכננת אותם בעתיד הקרוב.
    על פי האולטרסאונד הם נמצאים על גבעול הרחם.
    מה הייתם ממליצים אם הייתי מטופלת שלכם?
    אודה לתגובתכם המהירה.
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות קשה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/01/2011

ראשית, לעניין הבקשה לתשובה מהירה, ראוי לציין כי הגב' השניה ששאלה עכשיו קיבלה מענה תוך 6 דקות ואיולו את "רק" תוך 15 דקות. האם זה מהיר מספיק? ומדוע התחלתי עם עניין (שולי) זה, מאחר ונראה שאת ממתינה חודשים או שנים ללא מעשה ופתאום ... הכל נהיה דחוף. אז כדאי שתדעי ש... במקרים כאלה "המהירות מהשטן" אבל המתנה מיותרת להחלטוןת של ממש פוגעות בבריאות. ובהקשר זה את מוזמנת גם לקרוא את כתבתי היום בעתון הארץ "האם עוילם הוא גוילם?" (ללא רמיזה אישית חו"ח :-) ) בדיוק על נושאים של קבלת החלטות בבריאותם של אנשים לגבי גופם ואיכות חייהם.
    ולגופו של עניין: השרירנים שאת מתארת נראים כגדולים ומצדיקים טיפול. הדבר נכון במיוחד לאור גילך (הצעיר יחסית) אשר בו שרירנים בד"כ גדלים די מהר. ומאחר ושרירנים גדלים ברחם, ככל שיגדלו כך עלול להגם נזק לרחם ואולי גם לכושר פוריותך. העובדה שהם "על גבעול" אחד מהם" או שניהם" מקילה על הטיפול בד"כ. אז לסכום, יש הצדקה להגיע לטיפול ויתכן (לאור הגבעול) שזה אפשרי עדיין גם בגישה זעיר פולשנית.
    בהצלחה
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו