מיומה אינטרמורלית - האם מיקום יכול להשתנות?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה אינטרמורלית - האם מיקום יכול להשתנות?
    פרופ` יונה תדיר
    19/01/2011

שלום,
    אני בת 30 יש לי מיומה בת 4.5 ס"מ לפי רופא אחד אינטרמורלית שזה לפי הבנתי בתוך הרחם.. ולפי רופא אחר איסטמית שזה בצוואר הרחם לדבריו.
    יכול להיות שהמיקום השתנה בעקבות הריון??
    ושאלה נוספת- הבנתי שמגדירים את גודל המיומה לפי ההתאמה לשבועות הריון.. (כך שיש נשים שאצלהם המיומה מתאימה לשבוע 15 וכו') איזה גודל אם כן המיומה שלי ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה אינטרמורלית - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/01/2011

שאלותיך מצויינות להבנת הגדרות למיניהן. ראשית, מיומה יכולה אכן לשנות את מיקומה בעקבות הריון שהרי היא גם משנה את גודלה במהלכו. מאידך במקרה שלך אין הכרך ששינתה את מיקומה משום שהגדרות המיקום שציינת אינן סותרות זו את זו. מחלקים את הרחם לשלוש שכבות: רירית הרחם (הנקרא בלע״ז גם אנדומטריום או מוקוזה), שריר הרחם או דופן הרחם (מיקום אינטרהמורלי הכוונה תוך דופני) ומעטה חיצוני הקרוי סרוזה. שרירן הפונה לכוון הרירית הפנימית הוא סובמוקוזי, וכיוב. ויש גם חלוקה לאזורים ברחם כגון צורר הרחם, חיבור הרחם לגוף הרחם הוא האיסטמוס, וגג הרחם הוא הפונדוס. שרירן המצוי בתוך הדופן (אינטרהמורלי) יכול להיות גם באיזור הפונדוס וגם באזור האיסתמוס. כלומר, במקרה שלך אין סתירה בין התאור הראשון לשני. לדוגמא, הבית שלך יכול להיות גם ברחוב ארלוזרוב וגם בקומה שלישית ואין סתירה בין השניים.
    פרופ. יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו תודה על ההשקעה בהסבר ובכתיבה!!

נטע
    20/01/2011

למדתי והפנמתי. תודה לך, יום טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מיומה בניסיון ארוך להיכנס להריון

עאד
    14/11/2016

שלום
    אני בת 42+ אחרי הריון ראשון לפני כ 6 שנים כשלפניו עברתי הסרה של ציסטה דרמואיד משחלה ימנית. אנחנו מנסים במסגרת של שנתיים לערך הריון שני ללא הצלחה.
    היום באולטרסאונד שעשיתי נראתה מיומה בגודל של כ 13 ממ...הנה הממצאים:
    רחם- אורך 58 ממ עובי 44 ממ רוחב 55 ממ
    רחם קידמי, בדופן אחורי וקרוב לצוואר הרחם מיומה אינטרמורלית קןטר 13 ממ
    עובי רירית 7.6 ממ
    שחלות: ימנית - 24 ממ רוחב 14 ממ ללא ממצא חריג
    שמאלית - אורך 30 ממ רוחב 23 ממ 2-3 זקיקים קטנים בתוכה הגדול בקןטר 12 ממ
    דוגלס- חופשי מנוזל
    השאלות: האם המיומה במקום שהיא נמצאת יכולה להיות הסיבה לקושי להרות שנית? (הראשון היה מהיר כחודשיים אחרי הסרת הציסטה)
    האם צריכה לעשות צילום רחם? ומה האפשרויות שלי? האם הסרת המיומה מסוכנת ויכולה לפגוע יותר בסיכוי להריון? וההיפך - האם הסרתה יכולה לאפשר כניסה טבעית להריון?
    למי לפנות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה קרובה לצואר הרחם

פרופ' יונה תדיר
    14/11/2016

מדובר במיומה קטנה, אולם מיקומה עלול להיות בעייתי. יש הצדקה לבצע צילום רחם. פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו