שרירן שגדל מהר בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן שגדל מהר בהריון
    אילת
    01/02/2011

אני נשואה בת 38 ואם לשלושה. לפני כשלושה שבועות עברתי גרידה בשבוע 15 להריוני מכיוון שבסריקת מערכות התגלה עובר ללא דופק. כעבור 5 ימים מהגרידה אושפזתי בעקבות חום וכאבים חזקים בבטן תחתונה בעיקר מעל השרירן. במשך שבועיים בערך ניתן לי אנטיביוטיקה דרך הוריד בעקבות PIV.

בבי"ח עברתי בדיקת אולטראסאונד ואלה היו הממצאים: הודגם רחם דחוק לשמאל, בחלקו הימני שרירן גדול במימדים של 9.2*9.5 ס"מ. קוטר רוחבי כולל של הרחם (כולל השרירן) כ13.2 ס"מ. רירית סדירה בעובי של כ 5 מ"מ.
    מימין שחלה במימדים של 1.9*3.4 ס"מ במראה תקין
    משמאל שחלה במימדים של 2.0*2.9 ס"מ במראה תקין
    ללא נוזל חופשי באגן.

לפני הריון זה, ידוע לי מבדיקה אצל רופא הנשים שלי ששרירן זה היה בגודל של כ- 2 ס"מ.
    בעקבות גידולו המהיר של השרירן תוך זמן קצר (כמובן שההריון תרם לכך) המליצו לי בבי"ח על ניתוח להוצאת השרירן ולפי דברי הרופא רצוי בהקדם.
    כמו כן חשוב לי לציין שאני לא רוצה לשלול אפשרות להריון נוסף.

השאלות שלי הן:
    האם ייתכן כי הפסקת הדופק אצל העובר היתה כתוצאה מגדילתו המואצת של השרירן?
    האם באמת יש צורך בניתוח או אפשר להמשיך לחיות עם השרירן כי אחרי הכל לפני הריון זה לא היו לי כאבים מיוחדים או דימום מעבר לוסת סדירה.
    אם הניתוח אכן הכרחי היכן מומלץ לעבור אותו (אני גרה בצפון) אבל אם יש מקום מומלץ לא אהסס להגיע גם למרכז?
    במה כרוך ניתוח כזה? כמה זמן בבי"ח? כמה זמן החלמה בבית? מתי אפשר לחזור לפעילות פיזית רגילה (עבודות בית, ספורט וכו')?
    האם מחייב שלאחר ניתוח כזה, במקרה של הריון נוסף משמעו לידה בניתוח קיסרי?
    האם אכן כדאי לעבור את הניתוח בהקדם ואם כן כמה בהקדם ?
    בתודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן שגדל מהר בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן שגדל מהר בהריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/02/2011

אילת,
    תחילה ראוי לציין כי כל שאלותיך טובות, אולם ספק אם הן מתאימות לדיון בפורום ציבורי. לא בגלל חשיפת הפרטים, שהרי הפורום אנונימי, אלא משום שתשובות של ממש עשויות להוביל לכתיבה של כ 10 עמודים. זאת, בין היתר, מאחר ולחלק מהתשובות יש יותר מאפשרות אחת, ובמקרה גזה ספר אם יהיה זה נכון לקיים דיון בדרך זו על המשמעויות של כל אפשרות . ועוד ייאמר כי מאחר ולחלק מהתשובות יש יותר מאפשרות סבירה אחת, אין כל אפשרות להשיב בדרך זו. כללית ייאמר כי: א. שרירנן בהריון אכן גדל מהר, לעיתים יותר ולעיתים פחות, ומה שאת מתארת נחשב להיות בקטגוריה של "יותר" אך באותה מידה ניתן לצפות שיקטן גם מהר. גם אם לא יחזור לגדלו הטרום הריוני, עדיין, יקטן, וכדאי לבצע בדיקת אוךטרהסאונד איכותית (קרי, הגדרה מדוויקת לא רק של הגודל אלא גם של המיקום) כ 5-6 שבועות לאחר הפסקת ההריון. יש בכך כדי להגדור אפשרויות טיפול (לא רק ניתוח) מהמצב בו תהיי אז.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו