רחם שרירני והתפתחות הריון

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני והתפתחות הריון
    מיקה
    15/02/2011

שלום רב,

אני בת 42 והרחם שלי הוגדר ע"י טכנאית או"ס לפני שבוע כ"רחם שרירני" כאשר לי ידוע מבדיקת או"ס דופלר שנעשתה לפני כ8 חודשים ע"י רופא מומחה כי ברחמי 2 שרירנים אינטראמורליים שניהם בקוטר 8 מ"מ

נקלטתי להריון מטיפולי הפריה חוץ גופית לפני כחודש וחצי, בטא ראשונה 42 שבוצעה 12 יום מאוביטרל ויומיים אחריה 119

כארבעה שבועות אחרי החזרת 3 עוברים החל דימום בסוף השבוע שהתברר כהריון שלא התפתח תקין בבדיקת בטא שבוצעה 32 יום אחרי ההחזרה (בטא 295)

האם שרירנים מסוג וקוטר כזה ברחם שקלט הריון יכולים להפריע להתפתחותו????

תודה

מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני והתפתחות הריון - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/02/2011

מיקה,
    לא ניתן לתת מענה חד משמעי לשאלתך. כל שניתן לאמר הוא: א. שיעור ההפלות הטבעיות בגיל 42 מגיע לכדי 40% וזאת לא על רקע שמקורו בשרירנים. ב. אין זה סביר ששרירנים בגודל כזה יהיו הגורם, ודאי לא היחיד.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיקה
    16/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו