מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחם שרירנישלי16/02/2011
שלום דוקטור,
אני בת 38 בקירוב. אין לי ילדים.לפני כ 3 שנים נכנסתי להיריון וביצעתי גרידה.
מזה שנים שאני מודעת להימצאותם של מספר שרירנים ברחמי, והמלצות הרופאים עד היום היו להמתין ולעקוב. נראה שהשרירנים גדלים עם הזמן. הנה הממצאים האחרונים:
גודל הרחם: 104x101x91 ממ
רקמת הרחם: שרירני רב שרירני עם גבולות לא סדירים
רירית הרחם: בעובי 5 ממ, דחוקה בין שרירנים
דוגלס ללא נוזל
שרירנים:
1) גודל: 44x55 ממ מיקום: סב סרוזי ימני
2) גודל: 30x33 ממ מיקום: סב סרוזי שמאלי
3) מיקום אחר: שרירנים רבים אינטרמורלים עד 33x28 ממ
בגובה השרירנים כלי דם רבים עם זרימות תקינות 0.5 RI
שחלות תקינות. טפולה ימנית ושמאלית: לא נמצאו ממצאים חריגים.
הרופא שלי ממליץ שלא לגעת אלא אם כן אני מתכננת להרות בקרוב. ואם להרות בקרוב, אז ההמלצה היא לנתח בכדי להוריד את השרירנים הגדולים לפחות (שהרי ישנם הרבה). לטענתו, עדיף לנתח בסמיכות להריון, שכן יש סיכוי שהשרירנים יגדלו שוב.
בהתחשב בגילי, ובזה שאני כן מתכוונת להרות מתישהוא (וכנראה עדיף כמה שיותר מהר), הייתי מעוניינת לדעת את הדברים הבאים (בין היתר):
1) האם יש אלטרנטיבות לניתוח? לפי מיטב הבנתי ישנם טיפולים נוספים כגון: תרופות, גלי קול באמצעות MRI, היסטרוסקופיה, לפרסקופיה, ועוד (???).
האם בהתחשב בממצאים, אי אלו מהטיפולים עשוי לעזור?
2) האם ניתוח חיוני להצלחת ההריון ברמת סבירות גבוהה?
3) מהי רמת הסיכון בהיריון עם השרירנים?
4) מה הם הסיכונים שבניתוח ?
5) כמה זמן לאחר הטיפול ניתן או מומלץ להתחיל בשלבי כניסה להריון?
6) האם יש השפעה של טיפולי פוריות על השרירנים? ובהתחשב בשרירנים האם יש המלצה להיכנס להריון בדרך זו או טבעית?
7) מהו המקום הטוב ביותר לטיפול בבעיה זו? למי אוכל לפנות לשם קבלת חוות דעת נוספת?
ברצוני לציין שאני בריאה, לא נוטלת תרופות, והשרירנים לא מפריעים לי באופן כללי. הווסת סדירה, עם כאבים עמומים לפרקים. בדרך כלל כאבים ביחסי מין, אם כי הרופאים לא מייחסים זאת לשרירנים בהכרח.
בתודה מראש,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רחם שרירני - תגובה
פרופ' יונה תדיר16/02/2011שאלתך מעניינת אך נראה כי אינה מתאימה לפורום באינטרנט. מדובר במגוון רחב של שאלות המשתלבות זו בזו באופן אשר לא רק מחייב של עיון מעמיק ודיון בחלופות השונות, אלא גם התמודדות עם הדעות השונות שקיבלת וכיוב'. כל שניתן לאמר, וחלק מזה את ודאי יודעת, ש: 1. פוריות האשה יורדת מעל גיל 37, ובצורה חדה עוד יותר מעל גיל 40, וכל זה גם ללא קשר לשרירני רחם. 2. השאלה מתי לטפל גם היא חשובה בהקשר זה, מאחר ולאחר טיפול (אם יהיה כירורגי) יש צורך בהמתנה נוספת של מספר חודשים, ובמצב זה ספק אם יהיה לשרירנים זמן להופיע שוב. יש לדעת כי נטיה של שרירנים להישנות גבוהה יותר בנשים צעירות יותר.
ו3. עניין חלופות הטיפול: יש כיום מגוון חלופות, בין אם כירורגיות רגילות, או זעיר פולשניות (לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה) אולם פרט למיומנות הצוות המבצע יש חשיבות עליונה למיקום השרירנים. פעולות אחרות כגון חסימת כלי הדם יעילה אף היא, אך אינה מומלצת למי שלא ילדה ו/או מתכננת הריונות. 4. גם טיפולים תרופתיים, חלקם נסיוניים, קיימים, וגם להם התאמת הבחירה נעשית על בסיס מגוון שיקולים. ולכל זה יש להוסיף גם את מרכיב הסימפטומים (דימומים וכיוב'). 5. הטיפול באולטרהסאונד ממוקד קיים אף הוא, אך גם כאן ההתאמה נעשית על בסיס מיקום ושיקולים נוספים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם שרירני
שלי17/02/2011פרופסור תדיר היקר,
תודה על תגובתך המהירה והמפורטת.
בנוגע להיסטרוסקופיה ולפרוסקופיה – האם שיטות אלה מתאימות בהתחשב בכך שאני מתכננת להרות?
אם כן, מה הן המגבלות? לפי מיטב הבנתי, זה תלוי בגודל ובמיקום המיומות. אם כך, האם ניתן לטפל בשיטות הנ’ל במיומות מסוג אלו:
44x55 ממ מיקום: סב סרוזי ימני
30x33 ממ מיקום: סב סרוזי שמאלי
שרירנים רבים אינטרמורלים עד 33x28 ממ
על פניו נראה שטיפולים אלו פחות פולשניים, ועל כן פחות מסוכנים (???).
ועוד שאלה שעלתה במהלך הדיון בפורום זה: האם ניתוח להסרת מיומה כרוך בסכנה של כריתת הרחם??? מהי הסבירות לכך, ומה הם הגורמים?
שוב תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רחם שרירני - תגובה
פרופ' יונה תדיר17/02/2011תשובתי היתה אולי מפורטת וטעמך (ותודה - לתודה) אך היא היתה מאד כוללנית ויש להזהר מהפיכתה לאישית. זו הסכנה של מתן פרשנויות שגויות להערות כלליות. גם בעידן האינטרנט והפורומים אסור להפוך רפואה לסיסמאות. ולכן, שוב מענה כללי ולא אישי. א. אכן, לפרוסקופיה ו/או היסטרוסקופיה מוגדרות כזעיר פולשניות, או פחות פולשניות מנתוחים רגילים בבטן פתוחה. ב. התאמתם אינה יכולה להיות נוגדרת בדרך זו. היא הרבה יותר מורכבת מזה. ג. יכולות נתוח אלה שמורות לקבוצה מצומצמת יחסית של רופאים אשר התמחו בכך. ד. גישה היסטרוסקופית אינה מתאימה לשרירנים סוב סרוזיים אלא לשרירנים הבולטים אל תוך חלל הרחם. ה. סיבוכים אינם בהכרח פועל יוצא של מידת הפולשניות. נהפוך הוא. לעיתים יש יותר סיבוכים בגישה הזעיר פולזנית ולכן לעיתים קורה (נדיר) שמתחילים בה ועקב סיבוך נאלצים לפתוח בטן. יש במענה זה כדי להבהיר מדוע אסור להסיק מסקנות אישיות ממענה כוללני. ו. הערה יחידה שמתייחסת לנתונים שהעברת - במימדים אלה הסכנה לאבד רחם בניתוח, בשיטה זו או אחרת, קלושים ביותר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם שרירני
שלי18/02/2011שוב תודה, דוקטור!
ברור לי בהחלט שתשובותיך הינן כוללניות, וכל מקרה לגופו. יחד עם זאת האינפורמציה מועילה בהחלט ולו בלבד לשם הבנת הנושא באופן כללי והיכולת לשאול את השאלות הנכונות בעת בדיקה פרטנית לשם שקלול בעד ונגד.
בכל אופן, העידוד אשר בסעיף האחרון לבדו, די בו כדי להניח את רוחי ולו במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?