שרירן בדופן הקידמי פונדלי

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן בדופן הקידמי פונדלי
    אני
    24/02/2011

שלום,
    הנני בת 28, בהריון ראשון בשעה טובה. היום ביצעתי אולטרסאונד שבמהלכו נמצא הריון תקין, אך אובחן כי בדופן הקידמי פונדלי של הרחם הודגם שרירן ס.ס בגודל 91*65. כמו כן נצפה שק חלמון. הרופאה שבדקה את האולטרסאונד, הלחיצה אותי מאוד. אני לא באמת יודעת מה זה אומר, מה זה דופן קידמי פונדלי, האם זה נחשב שרירן גדול,ומה הסיכונים שכרוכים בכך. אשמח לקבל חוות דעת, וקצת יותר מידע על התופעה הזו.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין מעלה כי אני בשבוע 8.

אני
    24/02/2011

לתגובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בדופן הקידמי פונדלי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    26/02/2011

לא ניתן לאמר מה היה גודלו של שרירן זה לפני ההריון, מאחר ושרירנים נוטים לגדול במהלך הריון מהר יותר מאשר ללא הריון. סביר להניח שהשרירן ימשיך לגדול ולכן מומלץ להיות במעקב רפואי ולהוועץ ברופא/ה בזמן אמת בכל הקשור לתלונות כגון כאבים אשר מקורם בתהליכים שהשרירן עובר במהלך הריון. צריך יהיה גם להערך בהתאם לקראת הלידה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים

אני
    27/02/2011

תודה על תגובתך המהירה.
    ארצה לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בשרירן בזמן ההריון? האם יכול להגרם נזק לעובר? האם עליי להמנע מהתנהלות יומיומית רגילה? ומלבד זאת מה כוונתך בהערכות מתאימה לקראת לידה?
    תודה וברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/02/2011

בדרך כלל אין פגיעה בעובר מנוכחות השרירן אלא במקרים נדירים של גדילה מאד גדולה של השרירן. מעקב רפואי מסודר עשוי לסייע בהגדרת אופן הפעילות שלך. שוב, גם כאן לא תריכה להיות חריגה מהתנהגות רגילה במהלך הריון אלא אם כן יש תלונות כגון כאבים חדים אשר קורים לעיתים במהלך הריון עם שרירן/י רחם. ההתארגנות לקראת לידה משמעותה ידיעה מה גודלו ומיקומו של השרירן, הם עלול לפגוע במנח תקין של ראש העובר ותכנון הלידה בהתאם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו