בדיקת אולטרה סאונד

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטרה סאונד
    רוחי
    10/04/2011

לד"ר שלום רב,
    אני בת 59 ,בבדיקת דם התברר שאני נשאית של הגן לסרטן השד "ברקה 1", והומלץ לי לעבור ניתוח של הוצאת שחלות וחצוצרות. רופאת נשים שלחה אותי לבדיקת אולטה סאונד לברר מה מצב הרחם, לפני הניתוח. ואלו התוצאות של בדיקת US.
    רחם: אורך 46 מ"מ
    עובי: 33 מ"מ
    רוחב: 38 מ"מ
    מרקם: מרקם שרירני הערות: רחם קדמי
    עובי רירית הרחם: 8 מ"מ הערות: קושי בהדגמה עקב רחם שירירני
    שחלות:
    ימית 18 מ"מ 12X מ"מ הערות: ב.מ.פ
    הערות: שחלה שמאלית לא ניצפתה
    דוגלס: ללא נוזל
    הערות: שרירן אינטרמוראלי בקיר קדמי בגודל 12*13 מ"מ
    שאלותי הם: מה אומרות התוצאות? האם יש לי מיומה?האם אתה חושב שיש צורך להוציא גם את הרחם באותו ניתוח? ובאם כן, האם אפשרי לעשות את הניתוח בלי פתיחת בטן (דרך הנרתיק)?
    אודה לך על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרה סאונד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטרה סאונד - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/04/2011

קשה לתת חוות דעת כגון זו על בסיס חצאי מידע. מה שניתן לאמר הוא שבנוכחות הגן 1 BRCA יש הצדקה לביצוע כריתת שחלות וזאת ניתן לבצע בגישה לפרוסקופית ולא דרך הנרתיק. כריחתת הרחם בנוכחות שרירן (מיומה) כה קטן אשר קרוב לוודאי לא גרם לסימפטומים (כגון דימומים) כנראה מיותרת.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך לתשובה

רוחי
    10/04/2011

בהמשך לתשובה שקיבלתי :נכון אין לי דימומים, אבל שאלתי היא :האם באותו מעמד של ניתוח שחלות וחצוצרות כדאי להוציא גם את הרחם? נכון,כעת המיומה קטנה ,אבל יתכן מצב שהמיומה יכולה לגדול בעוד שנה או יותר ואז אצטרך לעבור שוב ניתוח להוצאת הרחם, רציתי לשאול מהי דעתך, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו