שרירנים ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירנים ברחם
    טובלי אביבה
    27/04/2011

באולטרסונד US רחם התגלו ברחם שלי 3 שרירנים. השרירן הגדול נמצא במרכז הרחם 127X117 ממ, השני סובסרוזי 80 ממ ונמצא מעל הרחם מימין והשלישי 46ממ מעל הרחם משמאל. הרחם בגודל 200X111X156 ממ .
    הרופא המליצה לי להוריד את הרחם. מאז אני נתונה בפחדים ובסיוטים. אני בת 55 ואני לא רוצה בכלל לעבור ניתוח כריתת רחם. יש לציין שאין לי כל סימפטומים מהשרירנים לא נפיחות בטן לא שטפי דם ולא כל כאבים ולא כל הפרעה בתפקוד היומי.
    שאלתי היא האם ניתן למיומה להמשיך להיות ברחם ללא כל ניתוח כמו שהיה עד היום והאם קיימים טיפולים כולל אלטרנטיביים.
    שאלה נוספת האם אחרי גיל הבלות השרירן מצטמק בעצמו?
    מה היא ההמלצה הטובה ביותר עבורי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירנים ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    27/04/2011

לא ניתן לתת המלצה טיפולית לשאלה כל כך אישית בדרך זו. כללית ניתן רק לאמר: א. יש מגוון חלופות טיפול לשרירני רחם, חלקן אינן כירורגיות. ב. אם אכן, השרירנים שיש לך הם כפי שתארת, נתוח לכריתת הרחם הוא החלופה הנכונה. ג. פחד לא יקדם אותך לשום מקום ויש לך יותר סיבות לחשוש מלא לנתח מאשר מכן לנתח.
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו