מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירנים ברחםטובלי אביבה27/04/2011
באולטרסונד US רחם התגלו ברחם שלי 3 שרירנים. השרירן הגדול נמצא במרכז הרחם 127X117 ממ, השני סובסרוזי 80 ממ ונמצא מעל הרחם מימין והשלישי 46ממ מעל הרחם משמאל. הרחם בגודל 200X111X156 ממ .
הרופא המליצה לי להוריד את הרחם. מאז אני נתונה בפחדים ובסיוטים. אני בת 55 ואני לא רוצה בכלל לעבור ניתוח כריתת רחם. יש לציין שאין לי כל סימפטומים מהשרירנים לא נפיחות בטן לא שטפי דם ולא כל כאבים ולא כל הפרעה בתפקוד היומי.
שאלתי היא האם ניתן למיומה להמשיך להיות ברחם ללא כל ניתוח כמו שהיה עד היום והאם קיימים טיפולים כולל אלטרנטיביים.
שאלה נוספת האם אחרי גיל הבלות השרירן מצטמק בעצמו?
מה היא ההמלצה הטובה ביותר עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/04/2011לא ניתן לתת המלצה טיפולית לשאלה כל כך אישית בדרך זו. כללית ניתן רק לאמר: א. יש מגוון חלופות טיפול לשרירני רחם, חלקן אינן כירורגיות. ב. אם אכן, השרירנים שיש לך הם כפי שתארת, נתוח לכריתת הרחם הוא החלופה הנכונה. ג. פחד לא יקדם אותך לשום מקום ויש לך יותר סיבות לחשוש מלא לנתח מאשר מכן לנתח.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?