מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן וטיפוליעל29/04/2011
שלום,
אני בת 24 , רווקה בלי הריונות, נמצא אצלי לפני חצי שנה שרירן בגודל 3X2 בדופן הרחם האחורי אתמול נבדקתי שוב והוא באותו הגודל.(יש לאימי גם שרירן).
כמו כן לפני שנה נטלתי גלולות (מרסילון) ובזמן הגלולות היו לי דימומים בין ויסתיים במשך חצי שנה כמעט כל הזמן... לאחר שהפסקתי את הגלולות (זה היה לאחר שגילתי שיש לי שרירן, לפני חצי שנה) המחזור נהיה לא סדיר, ארוך (כ10 ימים ואף יותר), דימום חזק, והדימומים הבין ויסתיים קטנו אבל עדיין יש כמו כתמים חומים כאלה בין מחזור למחזור...
אני לא נוטלת שום תרופות כרגע.
הייתי אצל הרופא נשים והוא אמר שיש לי 2 אפשרויות וזה לחזור לקחת גלולות במינון נמוך (מינס) או לעשות זריקות כל 3 חודשים שמפסיקים את המחזור.
אני לא מכירה את הזריקה הזו וממה שקראתי באינטרנט היא נראת לי ממש מפחידה ובעלת השלכות לא רצויות לדעתי ( כמו נטייה גבוהה לדיכאון, שיבושים במחזור בזמן שימוש ולאחר, אוסטופורוזיס- שגם זה יש במשפחתי וגם אני לא צורכת מוצרי חלב)
וגלולות ממה שהבנתי עלולות להגדיל את השרירן
איזה דרך עדיפה?
והאם יש דרכים נוספות שאפשר לנסות כדי לטפל בדימומים או בשרירן?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן וטיפול - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/05/2011שאלתך מעניינת וחשובה, וקשה לענות עליה בקצרה. אנסה בכל זאת:
1. גלולות: השפעתן של גלולות למניעת הריון על שרירני רחם אינה ברורה. מצד אחד ידוע ששרירני רחם גדלים בעקבות חשיפה להורמונים (אסטרוגן+פרוגסטרון) אשר צויים גם בגלולות. לפיכך תוספת הורמונים עלולה להשפיע על גידול נוסף של השרירנים. עד כמה זה אכן קורה הדבר אינו ברור והמלצתי להמנע מגלולות, או להשתמש בגלולות במינון הנמוך ביותר ולעקוב אחרי המיומות בבדיקות אולטרה-סאונד איכותיות, או לעשות שימוש באמצעי מניעה אחרים.
2. הזריקות עליהן מדובר אינן מומלצות בגילך ובמצבך ולא ברור לי מדוע הומלץ עליהן. לרופא יש וודאי סיבות טובות לכך. הן עלולות לגרום בשימוש ממושך של יותר מ 3-6 חדשים לתופעות דמויות גיל המעבר ועוד תופעוןת לוואי בלתי הפיכות מהן יש להמנע.
3. יש טיפולים, חלקם נסיוניים, של שימוש בטבליות ואגינליות עם חומר נוגד פרוגסטרון. ההתאמה היר חלק מהתסמינים מהם את אולי סובלת (כגון דימומים וכיוב').
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?