מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירן ברחםדורית17/05/2011
שלום רב,
אני בת 46.6 אם לשלושה ילדים, בעברתי ניתוח להוצאת חצוצרה ימנית כתוצאה מהריון מחוץ לרחם.
לפני כשנה הותקן אצלי מירנה למניעת הריון, מאז ועד היום יש לי דימומים ללא קשר למחזור, לפעמים נמשך שבועיים ואחרי שבוע הפסקה מתחיל דימום נוסף. בבדיקה אולטרסאונד אצל רופא נשים נמצא כי יש לי שרירן מעל הרחם בגודל של כ-7 ס"מ. המלצת הרופא היא להוריד את הרחם ללא השחלות. יש לציין שאני בהלם מוחלט מאז הידיעה, ומאוד מבוהלת. אציין שאין לי כוונה להכנס להריון.
שאלתי היא : האם הניתוח הוא חובה? לדעת הרופא גם אם יוצא השרירן זה יחזור על עצמו.
האם לאחר הניתוח יהיו תופעות של גיל המעבר? הרופא אומר שהורמונלית אני עדיין פוריה ויש לי עוד לפחות 5 שנים (נעשתה בדיקת דם)לפחות.
מה ההשלכות של ניתוח כזה? איזה שינויים עובר הגוף?
האם ידוע לך על הטיפול בכדורי נוגדי פרוגסטרון?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר17/05/2011ראשית, חשוב להבהיר מספר מושגים בסיסיים. 1. אין דבר כזה שרירן מעל לרחם. כל שרירן הוא חלק מהרחם. הכוונה אולי בחלקו העליון של הרחם אבל גם הגדרה זו אינה נותנת מידע חשוב על המיקום ופרט זה חשוב מאד כדי לייעץ מה הגישה המועדפת להוציאו (אם הוצאתו נדרשת כלל)? 2. תופעה של הופעה מחודשת של שרירנים אכן קיימית, אך בגילך היא פחות שכיחה (בהשוואה לנשים בגילים 25-35 בהן זה מאד שכיח). אין זה וודאי כמובן אך ניתן לקחת זאת בחשבון בתיכנון הטיפול. 3. כריתת רחם ללא השחלות אינה אמורה לפגוע בתיפקודן ברוב המכריע של המקרים. 4. ההחלטה אם לטפל ובמה לטפל היא פועל יוצא של עוצמת הדימומים ובדיקת ההמוגלובין בדם (אנמיה?). 5. מכיר היטב את הטיפול בטבליות ואגינליות לשרירנים רחם. מדובר בטיפול נסיוני המתבצע בשני בתי חולים (בילינסון ושיבא) ובאישור משרד הבריאות , אך תוצאותיו עד היום מאד מבטיחות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?