תוצאות אולטרסאונד - שרירן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• תוצאות אולטרסאונד - שרירן
    ענת
    31/05/2011

שלום רב
    בבדיקה גניקולוגית שערכתי נמצא ממצא עגול בקוטר 12 מ"מ באזור הפונדוס (שהרופא אמר שאולי פוליפ?). הרופא המליץ לי לגשת למרפאתו לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית. מאחר ונלחצתי מהאבחנה, ניגשתי לרופא נוסף, ולאחר אולטרסאונד הממצא שלו היה: בקיר האחורי - שרירן מורלי ברובו מעט בולט לחלל, בקוטר של 21*24. הוא ציין שאין מקום לכל בדיקה נוספת וכי זהו ממצא זניח, והרחם שלי תקין. האם מדובר באותו הממצא? איך ייתכן שרופא אחד מצא ממצא בפונדוס והשני בקיר האחורי? והאם עליי לעשות משהו? אציין כי אין לי כל בעיה מלבד דימומים מוגברים במחזור (שייתכן ונבעו גם מהתקן תוך רחמי שהיה לי עד לאחרונה)
    אודה מאוד לתשובה שכן אני מבולבלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אולטרסאונד - שרירן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת מידע לשאלה

ענת
    31/05/2011

שכחתי להוסיף את גילי - 35, וכי עברתי שלושה הריונות ולידות תקינים (מתוכן - 2 לידות ואדום) וכי אני מתכננת הריון נוסף בקרוב. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת מידע לשאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/05/2011

ניתן להבין את מבוכתך, וחוששני שפורום אינטרנט יסביר רק חלק מהמבוכה. רק בדיקת אולטרהסאונד (איכותית, במיכשור מתקדם וידיים מיומנות) עשוי לתת מענה של ממש. ולשתי הבדיקות, הן לא לגמרי סותרות זו את זו מאחר והממצא הדוחק בחלקו את חלל הרחם עלול היה להיראות אולי כפולפ (אף כי אלה אמנם בני ממצאים שונים). האם להצע או לא לבצע היסטרוסקופיה? זה לא צריך להעשות כחלק מאישור או שלילת הממצא אלא כחלק מבעיית הדימומים. אם הם קשורים להתקן או לא? זה רק פרק הזמן מאז הוצאתו יכול לאמר, אבל אין הצדקה להמתין זמן רב מיידי עקב הדימום והסבל.
    השאלה מבחינתי היא האם היסטרוקסופיה אבחנתית תחילה? או אולי טיפולית (במתכונת שונה ובהרדמה - שלא כמו האבחנתית)? המענה לכך... כנ"ל, US איכותי.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - והמשך שאלה

ענת
    31/05/2011

תודה על התשובה המפורטת. השאלה שלי אם יש סיכון מסוים במצב שלי כעת? לא הייתי רוצה לעשות כלפעולה בהרדמה, ולמעשה נוח לי לחשוב שהמצב אינו מצריך טיפול. האם הכרחי כי אעשה אולטרסאונד איכותי? האם הממצאים כמו שהם מסוכנים (12 מ"מ קוטר או 12*24) - תלוי בבדיקה. אני מעוניינת גם להיכנס להריון ורציתי לדעת אם יש סיכון. אני מבחינתי יכולה לעמוד בדימומים ולא רואה בזה סבל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - והמשך שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    31/05/2011

לא מדובר בסכנה אלא באיכות חיים ושימורפוריות.
    במקרה של מחלוקת אבחנתית לא ניתן לעשות ספקולציות אלא לבדוק במקום איכותי ומיומן ולדת מה יש ולפי זה מה נכון לעשות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו