שרירן ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם
    ניבה
    01/06/2011

שלום
    אני בחורה בת 24 בריאה בדרך כלל, לפני כשנה נמצאה לי מיומה ברחם בגודל 31 מ"מ לאחר בדיקה שגרתית. הרופא שבדק אותי אמר שאין סיבה להילחץ והכל תקין. לפני כחודש החלפתי רופא לרופאה חדשה. אליה הגעתי עם כאבי בטן גם בלי מחזור והתחזקות כאבי המחזור עד כדי כך שאני לא יכולה לתפקד. היא שלחה אותי לאולטראסאונד ששם נמצאה שכעט המיומה שלי באורך 58 מ"מ.
    הייתי מעוניינת לדעת האם זה עדין תקין למרות הכאב המוגבר שאני חשה לפעמים גם לא בימות המחזור והקצב שבו היא גודלת ומה אפשר לעשות בנידון.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/06/2011

שאלתך חשובה. שרירן רחם (מיומה) בגילך יש לו נטיה לגדול מהר 0יחסית לשרירני רחם בנשים מעל גיל 35-או 40). המשמעות שחך רבה על שימור תקינות הרחם וכושר הפוריות. יש לדעת מה מיקומה המדוייק בשכבות הרחם על מנת להתוות מדיניות מעקב ראויה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - שאלה

ניבה
    02/06/2011

תודה רבה על התשובה המהירה.
    קצת הרגעת אותי כי הפרצוף של הרופאה היה נראה קצת מלחיץ.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפחית את הכאבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - שאלה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    02/06/2011

בבעיית כאבים לא מטפלים דרך האיטרנט אלא באמצעות בדיקה אצל רופא/ה והמלצות בהתאם.
    ולגופו של עניין, אני שמח שנרגעת, אבל כנראה לא הבנת את תשובתי. מצבך מחייב מעקב ראוי שאם לא כן עלולה להיות לך בעייה עם הרחם שלך בבוא יום, כי בגילך, כאמור, שרירני רחם (הגדלים ברחם על חשבון רקמת הרחם) גדלים מהר באופן יחסי. אין לי כוונה להלחיץ אותך, אבל גם למנוע רגיעה שמקורה אולי בחוסר הבנה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו