מיומה או גידול

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה או גידול
    מירב רון
    19/06/2011

שלום רב

אני בת 42 וחצי לאמא שלי יש הסטוריה של סרטן רחם (לפני 20 שנה - החלימה ממנו). בחודשים האחרונים התקצרו לי הפערים בין וסת לוסת,החלו כאבים חזקים במהלך הווסת והתחזקו הדימומים. הלכתי לבדיקה רפואית והרופא אבחן שיש לי מיומה ושלח אותי לאלטראסאונד ווגינלי. אני אמורה לנסוע לחול עם ילדי ביום חמישי. האם לאור ההסטולוגיה המשפחתית אני יכולה לגחות את האולטראסאונד בשבוע או שכל יום הוא קריטי במידה וזו לא מינומה אלא גידול סרטני? אני מעדיפה לנסוע לחול עם תקווה ולא עם פחד מטורף מהצפוי.

תודה מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה או גידול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה או גידול - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/06/2011

על בסיס סטטיסטי יבש אין לך סיבה ללחץ, אך ספק אם יש במילים כלליות אלה כדי להרגיע אותך בדרך בה מנוסחת שאלתך. חשוב לדעת שאין דרך לדעת ב 100% אם זה גידול ממאיר אלא רק במידה ומוציאים את הגידול, המוגדר בד"כ כשפיר. יחד עם זאת, יש מאפיינים קליניים ואחרים אשר רופא/ה מנוסה יוכל/תוכל לתת לך תשובה אשר תהיה יותר מאשר סטטיסטיקה יבשה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו