שלום רב,

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• שלום רב,
    ש.פ.
    21/06/2011

בעקבות דימומים בין וסתיים ודימום וסתי כבד, הייתי היום אצל רופא הנשים, שאמר לי שיש לי רחם קצת מוגדל במרקם שרירני.
    הוא נתן לי טיפול באסטרדיול.
    אני בת 39, שנה וחצי לאחר לידה. מעוניינת להרות שוב.
    הרופא היה מאוד עסוק, אז לא יכולתי לשאול אותו מה זה בדיוק רחם במרקם שרירני, מה התועלת ו/או הנזק שעלולים להגרם מהטיפול באסטרדיול והאם הרחם במרקם השרירני עלול להפריע לי להרות שוב, וכן האם התופעה הזו יכולה לחלוף מאליה?
    אשמח מאוד לקבל מכם מידע.
    תודה רבה, שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב, - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/06/2011

שרירני רחם ידועים כגידולים שפירים שכיחים. הווצרות שרירני רחם מושפעת מרקע גנטי, השפעה הורמונלית, ויתכנו גם גורמים סביבתיים/תזונתיים. מדובר בהתרבות מהירה של תאי שריר ורקמת חיבור היוצאים מתוך שריר הרחם וגדלים כגוש אחד, או כגושים רבים. מרבית שרירני הרחם שפירים, אולם קיים גם מיעוט קטן של גידולים ממאירים המאיימים על אשה אשר שמעה ש... "יש לי גידול". במהלך השנים השתפרה יכולת איבחון שרירני הרחם באופן המאפשר הגדרה מדוייקת של גודלם ומיקומם בקלות יחסית. הגדרה זו, לצד תלונות האשה, ותכניות הילודה שלה, מאפשרים פתרונות ע"י מגוון רחב של שיטות טיפול. מדובר בהתאמה אישית על בסיס תת-התמחויות מגוונות. מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית. לשאלת הטיפול באסטרדיול אעדיף להימנע ממתן חוות דעת מאחר ואיני יודע מה היו שיקולי הרופא. זאת עליך לברר עם הרופא המטפל שהמליץ על כך.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו